Hava Durumu

Bursa Yeşil Çevre'de uygulamalı yangın tatbikatı

Bursa'da Yeşil Çevre Arıtma Tesisi, olası yangınlara karşı tatbikat gerçekleştirdi. Tatbikata katılan çalışanlara alevlerle nasıl mücadele edileceği anlatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2021 13:13
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2021 13:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Yeşil Çevre'de uygulamalı yangın tatbikatı

S.S. Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifi, arıtma çalışmalarının yanı sıra çevreyi tehdit eden konularla ilgili farkındalık oluşturmak adına da faaliyetlerine devam ediyor.

Orman yangınlarıyla mücadelenin yoğun şekilde devam ettiği bir dönemde S.S. Yeşil Çevre Arıtma Tesisi'nde Genel Müdür Mehmet Aydın ve personelin katılımıyla yangın tatbikatı gerçekleştirildi. Yangın Uzmanı, eğitimde olası yangın durumlarında neler yapılması gerektiğini anlattı.

"RUTİN OLARAK TEKRARLANIYOR"

Ülkemizdeki orman yangınları ile ilgili büyük üzüntü yaşadıklarını ifade eden S.S. Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifi Genel Müdürü Mehmet Aydın, "Ormanlarımızın yanması sonucu kaybettiğimiz ağaçlar dışında konunun çevresel boyutu çok önemli. Yeşil vatanımızda süren orman yangınlarını endişeyle takip ediyoruz. Afetlere karşı hazırlıklı olma bilincine katkıda bulunmak için rutin olarak yaptığımız yangın tatbikatını, tüm personelin katılımı ile tekrarladık" dedi.

"HIZLA BİNALARI BOŞALTTILAR"

Her kurumun olası afetlere karşı hazırlıklı olması gerektiğini kaydeden Aydın, "Tatbikatlar ile olası afetlere karşı hazırlık seviyesini gözden geçirip eksikleri gidermek mümkün. Biz de Yeşil Çevre olarak ekosistemimiz için ciddi tehdit unsuru olan yangınlara karşı personelimizi sık aralıklarla bilinçlendiriyoruz. Yangın çeşitleri, söndürme teknikleri ve yangın sırasında yapılması gerekenler hakkında önemli bilgiler aldıktan sonra sahada uygulamalı söndürme çalışması gerçekleştirip tatbikata geçtik. Senaryo gereği personelimizin olduğu tüm alanlarda yangın sirenlerinin çalmasıyla birlikte hızla binaları boşaltıp toplanma alanında buluştuk. Bu vesileyle devam eden tüm orman yangınlarının bir an önce söndürülmesini temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.