Hava Durumu

Bursa'yı da ilgilendiren o madde yasadan çıkarıldı!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın veto ettiği ve termik santrallere 2,5 yıl daha filtre takmadan faaliyet gösterme izini veren madde, yasa metninden çıkarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2019 16:19
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2019 16:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'yı da ilgilendiren o madde yasadan çıkarıldı!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, veto sonrası, bugün yeniden toplandı. Komisyonda AK Partili milletvekilleri tarafından verilen önergeyle, söz konusu düzenlemeyi içeren 50. Madde, yasadan çıkarıldı.

DÜZENLEME NEYİ KAPSIYORDU?

Düzenlemeden 12 ilde bulunan 15 termik santral faydalanacaktı. Çevre Mühendisleri Odası'nın verdiği bilgilere göre; Çanakkale Çan 18 Mart Termik Santrali, Şırnak Silopi Termik Santrali, Kahramanmaraş Afşin Elbistan A Termik Santrali, Karabük Kardemir Termik Santrali, Kütahya Tunçbilek ve Seyitömer Termik Santralleri, Manisa Soma A ve B Termik Santralleri, Sivas Kangal Termik Santrali (1. ve 2. üniteler), Zonguldak Çatalağzı Termik Santrali, Ankara Çayırhan Termik Santrali, Muğla Yeniköy Termik Santrali, Muğla Kemerköy Termik Santrali, Bursa Orhaneli Termik Santrali ve Kahramanmaraş Afşin Elbistan B Termik Santrali bu kapsamda yer alıyor. Afşin Elbistan A Terminali, Seyitömer, Tunçbilek ve Orhaneli Çelikler Holding'e; Çayırhan Park Ciner Enerji'ye; Kangal ve Soma Konya Şeker Enerji'ye; Kemerköy ve Yeniköy Limak Enerji ve İçtaş Enerji ortaklığına, Çatalağızı ve Yatağan termik santralleri de Bereket Enerji'ye ait.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.