Hava Durumu

Bursa Yıldırım'da korona denetimleri sürüyor

Yıldırım Belediyesi, yeni normalleşme sürecinde COVİD19 ile mücadelesini etkin bir şekilde sürdüren, ilçede faaliyet gösteren berber, kuaför ve güzellik salonlarına yönelik denetimlerini yoğunlaştırdı.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2020 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2020 13:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Yıldırım'da korona denetimleri sürüyor

Yıldırım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, işletmelerin COVİD19 tedbirleri kapsamında yayımlanan genelgelere uygunluğu, maske ve eldiven kullanıp kullanmadıkları, gerekli temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarının yapılıp yapılmadığı, sosyal mesafeye uygunluk, randevu sistemi ile çalışma, iş yerlerinde dezenfektan ve hijyen kitleri bulunup bulunmadığı konularında denetimlerini sıklaştırdı. Esnafa kurallar konusunda bilgilendirmelerde bulunan zabıta ekipleri, tespit edilen eksiklikler hakkında ise uyarılarda bulundu.

ANCAK BİRLİKTE BAŞARABİLİRİZ

Kontrollü sosyal yaşam döneminin başlamasıyla birlikte, ilçe genelindeki tedbirleri daha da arttırarak çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "Bu yeni dönemde insan sirkülasyonu arttı, işletmelerimiz faaliyetlerine başladı. Biz, belediye olarak bu süreçte çalışmalarımızı daha fazla yoğunlaştırdık. Daha titiz çalışıyoruz. Diğer bir söylemle biz çalışmalarımızı normalleştirmedik daha da arttırdık. Bu minvalde hemşerilerimizden de aynı hassasiyeti bekliyoruz. Normalleşme süreci yanlış anlaşılmamalı. Evet sınırlamalar kalktı, işyerleri faaliyetlerine başladı. Ancak bu durumdan tedbirlerin azaltılması sonucu çıkartılmamalı. Tam aksine, sirkülasyonun ve temasın arttığı bu dönemde tedbirlere daha sıkı uymalıyız. Aksi takdirde uzun bir çalışma ve fedakarlık sonucu elde ettiğimiz kazanımlarımızı kaybedebiliriz. Bu konuda özellikle esnafımıza çok iş düşüyor. Onlar müşterilerini kurallara uymaları konusunda teşvik etmeli ve yönlendirmeliler. Bu salgınla mücadelede başarılı olabilmemizin tek yolu birlikte topyekûn mücadele etmek" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.