Hava Durumu

Bursalı ailenin feci kazası:1 ölü

Bursa'dan Ankara'ya giden otomobilin Polatlı İlçesi yakınlarında yoldan çıkarak yaklaşık 20 metre takla atarak yuvarlanması sonucu 10 yaşındaki Yakup Calayır olay yerinde öldü. Aynı aileden 2'si ağır 5 kişi yaralandı. Bölgede bulunan askerler de kazaya müdahale edip yaralılara ambulansa taşıdı.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2013 22:16
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2013 22:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursalı ailenin feci kazası:1 ölü

Kaza, Polatlı'ya 20 kilometre mesafede Acıkır bölgesinde saat 09.30'da meydana geldi. Bursa'dan Ankara'ya giden Yusuf Calayır yönetimindeki 16 K 6276 plakalı özel otomobil, Polatlı'ya 20 kilometre kala Acıkır bölgesinde yoldan çıkarak 20 metre takla attı. Kazada araçta bulunan Yakup Calayır olay yerinde hayatını kaybetti. Kazada Yusuf Calayır, eşi Rabia, kızı Berrin, oğlu Muhammet Bertan ve babası İsmail Calayır yaralandı.
Yaralılardan durumu ağır olan İsmail, Muhammet ve Rabia Calayır Polatlı Dua Tepe Devlet Hastanesi'nde ilk müdahaleden sonra Ankara'ya sevk edildiler.

KAZAZEDELERİN YARDIMINA ASKERLER KOŞTU

Kazaya ilk müdahale, bölgede yol temizliği yapar Karayolları ekipleri tarafından yapıldı. Yolun kenarındaki Polatlı Topçu ve Füze Okulu'nun atış tatbikatı alanında görevli subay ve astsubaylar kaza mahalline gelerek yaralıları yardım ettiler.

Görgü tanıklarının ifadesine göre aracın tavan camından dışarı fırlayan 6 yaşındaki Berrin Calayır, kazadan hafif yaralı olarak kurtuldu. Berrin'i bölgede atış tatbikatı yapan bir astsubay kucağına aldı ve onunla sürekli konuşarak bilincinin açık olmasını sağladı. Astsubay yaralı Berrin'e, "Bir tanem uyuma, okula gidiyor musun, adın nedir?' diye sorarak bilincini açık tuttu. Berrin daha sonra 112 Acil görevlilerince ambulansa alındı ve tıbbi müdahale yapıldı.

Aracın sürücüsü baba Yusuf Calayır ise emniyet kemeri bağlı olduğu için kazayı hafıf sıyrıklarla atlattı. Kaza mahallinde çocuklarının oyuncaklarını toplamaya çalışan Yusuf Calayır, olayın şokunu atlatamayınca, görevlilerle ambulansa götürüldü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.