Hava Durumu

Bursalı çiftçilere meyve budama kursu

Bursa'nın İnegöl ilçesinde meyve budama kursunu başarıyla tamamlayan çiftçiler sertifikalarına kavuştu.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2017 19:31
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2017 19:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursalı çiftçilere meyve budama kursu

Dipsizgöl Mahallesi'nde düzenlenen meyve budama kursunun sertifika töreninde konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, eğitimin önemine vurgu yaparak "Öğrenmenin yaşı yok. Duyduğunuz belki birkaç söz, sizlere çok farklı kapılar açabilir. Kendinizi ve işinizi geliştirin" dedi.

İnegöl Belediyesi'nin kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla başlattığı kırsal mahallelerdeki eğitim seferberliği sürüyor. Bu kapsamda onlarca kırsal mahallede düzenlenen meyve budama kurslarından biri de Dipsizgöl Mahallesi'nde gerçekleştirildi. İlçe Tarım Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi ve Ziraat Odası işbirliğinde önce teorik eğitimlerin, ardından da sahada pratik eğitimlerin verildiği meyve budama kursunu başarıyla tamamlayan mahalle sakinleri için bugün Dipsizgöl Mahallesinde sertifika töreni düzenlendi. Törene Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile birlikte eğitimlere destek veren kurumların temsilcileri katılım gösterdi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş da vatandaşlara yönelik bir konuşma yaptı. Güzel bir günde güzel bir vesile ile bir araya geldiklerini ifade eden Aktaş, tarımda kalitenin yükseltilmesi gerektiğine dikkat çekerek "Gerçekten tarımı ilmine uygun bir şekilde yapabilmek için bilgilendirme faaliyetleri yapılıyor. Babadan kalma usullerle, bu iş böyle gelmiş böyle gider mantığından ziyade günün şartlarına göre kendimizi revize etmemiz gerekiyor. Hollanda'nın tarım toprakları Türkiye'nin tarım topraklarının 6'da 1'i. Hollanda'nın tarım geliri bizim gelirimizin 3 katı. Herkes iki elinin arasına kafasını koyacak, biz nerede hata yapıyoruz diye devlette, vatandaşta, üretici de, Ziraat Odaları da, Kooperatifler de herkesin bunu düşünmesi lazım. Çok konuşmaktan ziyade işimize odaklanmamız lazım, kalitemizi yükseltmemiz lazım, buna dair alt yapıyı üst yapıyı güçlendirmemiz lazım. Biz de İnegöl Belediyesi olarak bu konuda bazen konunun paydaşı olarak, bazen konunun bizzat sahibi olarak bu işlere destek ve katkı vermeye çalışıyoruz. İşte bu organizasyon ve eğitim faaliyetleri de Milli Eğitim, Ziraat Odası, İlçe Tarım ve farklı kurum ve kuruluşların işbirliğinde gerçekleştiriliyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından sertifikaların takdimine geçildi. Muhtar Selami Sem'in sertifikasını Belediye Başkanı Alinur Aktaş takdim ederken, eğitim alan diğer mahalle sakinlerine de protokol üyeleri tarafından sertifikaları verildi. Program topla fotoğraf çekimi ile son buldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.