Hava Durumu

Bursalı emlak zengini çift cinayetinde flaş gelişme! Cezası belli oldu

Bursa'nın İznik ilçesinde, ortadan kaybolduktan 6 yıl sonra kemikleri evlerinin bahçesinde gömülü bulunan emlak zengini Emine ve Ahmet Refik Öner çiftinin cinayet şüphelisi oğulları Kenan Öner hakkında karar verildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2015 15:03
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2015 15:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursalı emlak zengini çift cinayetinde flaş gelişme! Cezası belli oldu
İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde 9. kez hakim karşısına çıkan Kenan Öner, önceki duruşmalarda olduğu gibi cinayetler ile ilgili savunma yapmadı. Mahkeme heyetinin savunma yapacak mısın sorularını önceki duruşmalarda olduğu gibi 'cezaevine ifadelerimi istiyorum, bir sonraki duruşmada savunmamı yapacağım' cevabını veren Öner'in bu talebi mahkeme heyeti tarafından reddedildi.

İKİ KEZ MÜEBBET CEZASI

Duruşmaya kısa bir ara verdikten sonra dava hakkındaki karar açıklandı. Kenan Öner, annesi 80 yaşındaki Emine Öner ile babası 86 yaşındaki Ahmet Refik Öner'i planlayarak ve kasten öldürmek suçlarından ayrı ayrı iki kez ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırıldı.

Kenan Öner’in ablası Zeliha Bedel, “İki kez ağırlaştırılmış müebbet verildi. Zaten istenen buydu. Hala mahkemeyi oyalayabileceğine inanıyor. Ben onu çözemiyorum. Şu tavrıyla gerçekten rol mü yapıyor, gerçekten inanıyor mu? Onu çözemiyorum. Yeniden istediği belge benim takip ettiğim belgeler, onlar da tamamen yalan ifadeler. Annem ve babam öldürülmemiş olsa muhakkak ortaya çıkacaklarını bildiğimden, artık tek şansım onların cesedine ulaşabilmekti. O davalar görülürken benim sunduğum dilekçelere karşılık, yeniden savcının açtığı bir kamu davası. Anne babam sağken kesinlikle çek senet davaları yoktu. Kendisi boş senedi hazırlamış. Sırf mahkemeyi oyalayıp tutukluluk halinin devamını istiyor. Annem ‘Ben Kenan’a para kaptırmam’ dedi. Parasını kaptırmadı, canını kaptırdı” ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti tarafından hazırlanan iddianamede Kenan Öner'in cinayetleri günlüklerine yazdığı ve cesetlerin yerini gösteren krokinin bu günlüklerin arasında çıktığı yer almıştı.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.