Hava Durumu

Bursalı girişimci Google'e talip oldu

Ürettiği ‘Trimbox’ isimli cihazla tüm elektrik kullanıcılarının yüksek voltaja bağlı sorunlarına çözüm üreten Bursalı girişimci Evren Yurttaş, şimdilerde ise Google sistemlerini de yıldırıma karşı korumaya talip oldu.

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2015 11:39
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2015 11:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursalı girişimci Google'e talip oldu
Geçtiğimiz hafta içerisinde Google, Persistent Disks kullanan bazı kullanıcılarının verilerini kaybolmasının sebebini eski bir depolama setinin yanı sıra, yıldırım düşmesinden kaynaklandığını açıkladı.

Daha çok yüksek rakımlı yerlerde ve özellikle haberleşme kuleleri, verici istasyonları gibi yerlerde ciddi sorunlar çıkaran yıldırım, bu kez de Google kullanıcılarının Persistent Disks'e ulaşmalarını birkaç saat boyunca engelledi. Google, yaptığı analizi açıklaması ile beraber suçun Avrupa veri merkezine arka arkaya çarpan dört yıldırım olduğunu söylemişti. Bu konuda Türkiye’de üretilen ve kamu ve özel sektörde birçok referansıyla yıldırım konusuna net bir çözüm sunan Trimbox, TSE belgeli ilk icat unvanı ile bu sistemin korunmasına talip olduğunu açıkladı.

Dünya’nın çeşitli yerlerinde Google dâhil yıldırım hadisesinde veri kayıpları ve elektrik kontağı yangınları ile cihaz yanmaları konusunda teknoloji geliştirilmeye çalışılırken Trimbox, patentli ürünleri ile bu sorunu tamamen çözmüş durumda olduğunu açıklayan Yurttaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Evren Yurttaş, “Trimbox, Dünya’nın en büyük teknolojilerine anlık voltaj yükselmeleri, yıldırım, trafo patlaması gibi hadiselerde koruma sağlıyor. Bu anlamda robotik sistemlerden, güç kaynaklarına, makinelerden beyaz eşyalara, regülatörlerden çeşitli makinelere kadar elektriğin kullanıldığı her alanda geniş bir yelpazede koruma sağlıyor” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.