Hava Durumu

Bursalı hanımları stil sahibi yapmakta kararlı

Faruk Saraç'ta moda eğitimi aldıktan sonra kendi butiği White'ı Bademli'deki Atölye Kuaför girişinde açan Helin Karakoç, son dönemde cemiyetin seçkin hanımlarının da yeni takıntısı. Özlem Can başta olmak üzere birçok stil sahibi hanım şıklığını garanti edecek parçaları bu butikten seçiyor. Eda Taşpınar ve Ivana Sert'in üzerinde gördüğümüz elbiseler bu butiğin vitrinlerinde karşımıza çıkıyor. Peki kimdir necidir bu Helin Karakoç diye kapısını çaldık ve keyifli bir çekim eşliğinde White'ın hikayesini dinledik.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2012 10:38
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2012 10:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursalı hanımları stil sahibi yapmakta kararlı

Helincim dilersen White'ın konseptinden başlayalım. Nedir bu “White”?

White; sadece tasarım ürünleri içinde barındıran, aynı ürünlerden sıkılmış, farklılık, şıklık ve modern bir tarz yakalamak isteyen hanımların Bursa'daki adresi olmasını hedeflediğim ve hayallerime bir adım olarak açtığım temiz, yeni beyaz bir sayfa.

Siz de Faruk Saraç'da moda tasarımı eğitimi aldınız. Kişiye özel tasarımlar yapıyor musunuz?

Kişiye özel tasarımlar için biraz daha zaman var sanırım, butik benim için izleme, deneyim kazanma müşterilerimizin ve insanların neler istediğine yönelik bir adım şimdilik daha sonrasında kendi tasarımlarım haricinde kişiye özel çalışmalarım da olacak.

Ne kadar sıklıkla yenileniyor isimler ya da ürünler?

Ürünler iki hafta ile üç hafta arasında yenileniyor. Her geldiğinizde farklı ürünler bulmanız mümkün. Farklı tasarımcılardan gelen teklifleri de değerlendirmeden geçirdikten sonra ürünlerimiz arasına ekliyoruz.

Tasarımcılarınızı ve ürünleri neye göre seçiyorsunuz?

Tasarımları öncelikle kendi zevkime ve beğenilerime göre seçiyorum. Çalıştığım çoğu firma zaten benim de severek, beğenerek kullandığım parçaları üretiyor. Fiyat aralığı alınabilir olması ve her zaman giyilebilen aynı zamanda değişik olabilmesi de çok önemli. Sırf satmak için ürün getirmek prensiplerime aykırı.

Tasarım butikleri şu anda çok popüler. Sizin diğerlerinden farkınız ne?

Benim diğerlerinden farkım ürünlerimin sadece bende satılıyor olması. Bursa'da herhangi başka bir satış noktalarının bulunmaması ve her üründen sınırlı sayıda bulunması.

Butiğinizde erkek müşteriler için ürünler bulunuyor mu? Ya da yakın planda böyle bir fikriniz var mı?
Butiğimde erkek müşteriler için ürünler bulundurmuyorum. Onun için farklı bir mesai ve çalışma gerekiyor çünkü. Şimdilik hanımlar üzerinde çalışıyorum tatmin olduktan ve yapmak istediklerimi yaptıktan sonra neden olmasın.

Butiğinizde kıyafet haricinde sattığınız başka ürünler var mı?

Ece Salıcı, Kith and Kin, Tabuu, 2WINS, A46 ve dizi tasarımcılarının yanı sıra NR39 tasarım ayakkabılarını da butiğimizde müşterilerimize sunuyoruz.
Butiğiniz ile ulaşmayı amaçladığınız hedef kitleniz, müşteri profiliniz nasıl?
Özgüvenli, farklı olmayı seven her şeyden önce kendini seven değişikliklerden kaçmayan yeniliklere açık tarz olurken komik değil asil ve şık olmayı seven kadınlar.

Butiğinizde satılan markalar neler?

Ece Salıcı, A46, Tuvana Büyükçınar, Kith and Kin, 2WİNS, Tabuu ve NR39 ayakkabıları satılmaktadır.

Stil danışmanlığında yapıyor musunuz?

Evet bu konuda isteyen herkese yardımcı oluyorum. Yardımcı olduğum fikirlerime güvenen beraber çalıştığım insanlar da mevcut. Nasıl ve ne şekilde çalışmak istenirse konuşup program belirleyip değişime başlıyoruz. İnanın sonuçları çok güzel ve benim için de çok faydalı deneyimler oluyor:)
Sizin gözünüzden sokakta görmek istediğiniz kadın ve erkekler nasıl giyinmeli?
Sırf moda diye bir şeyler giymemeliler. Bir şey moda oluyor ve bir fabrika çıkışı gibi herkesin üzerinde aynı şeyleri görüyoruz. Benim görmek istediğim özgüvenli ve özgün insanlar. Öyle şeyler giymeliler ki sırf onlar giydi diye insanlar onları bulmaya çalışmalı.
Peki, bir kadının dolabında mutlaka olması gereken parçalar nelerdir?
Klasik olacak belki ama mutlaka siyah bir elbise ve stilettoları olmalı. Bu sezonun vazgeçilmezi bol paça siyah bir kot, yüksek bel siyah bir pantolon, beyaz bir gömlek her zaman ihtiyaç duyulan ve kurtarıcı parçalardır.

Eda ve Ivana'nın hayranı olduğu Ece Salıcı tasarımları sadece bizde
Ece Salıcı, Kith and Kin, Tabuu, 2WINS, A46 ve dizi tasarımcılarının yanı sıra NR39 tasarım ayakkabılarını da butiğimizde müşterilerimize sunuyoruz. Özellikle Eda Taşpınar ve Ivana Sert'ın beğenerek giydiği Ece Salıcı tasarımları Bursa’da sadece White'ta.


Röportaj: Özgür Acer

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.