Hava Durumu

Bursalı iş insanı Sami Evkuran hayatını kaybetti!

Bursa'nın Mudanya ilçesinde Sami Evkuran Anadolu Lisesi'ni yaptıran ve Bursaspor'un ilk üyelerinden olan Sami Evkuran hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2021 11:01
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2021 11:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursalı iş insanı Sami Evkuran hayatını kaybetti!

Bursa'nın hayırsever iş insanı Sami Evkuran hayatını kaybetti.

Bursaspor Kulübü tarafından da yapılan açıklamada, kulübün ilk üyelerinden olan Sami Evkuran'ın vefat ettiği duyuruldu. Yapılan açıklamada, "Kulübümüzün ilk üyelerinden olan Sami Evkuran'ın vefat ettiği haberini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Cenazesi bugün ikindi namazına müteakip Mudanya Hacıbaba Camii'nden kaldırılacaktır. Merhuma Allah'tan rahmet; ailesi ve sevenlerine başsağlığı dileriz." ifadelerine yer verildi.

Hayırsever iş adamı Ali Sami Evkuran'ın cenazesi ikindi namazından sonra Mudanya Hacıbaba Camii'den kaldırılarak Mudanya'da aile kabristanına defnedilecek.

Kulübümüzün ilk üyelerinden olan Sami Evkuran'ın vefat ettiği haberini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.
Cenazesi bugün ikindi namazına müteakip Mudanya Hacıbaba Camii'nden kaldırılacaktır.
Merhuma Allah'tan rahmet; ailesi ve sevenlerine başsağlığı dileriz. pic.twitter.com/j0TUN3FrIj

-- Bursaspor (@BursasporSk) December 9, 2021

ALİ SAMİ EVKURAN KİMDİR?

03.11.1932 Mudanya doğumlu. Köklü bir aileden gelir. İlk ve ortaokulu doğduğu kasaba okudu. Genç yaşta iş yaşamına atıldı. Askerliğini yaptıktan sonra işini büyütmeye başladı. Bursa'da motorlu araçlara klima üreten bir fabrika kurdu. Otomotiv ve klima sektöründe önemli bir şahsiyettir.

1955 yılında 500 bin dolarlık bir sermaye katılımıyla "Safkar Klima"ya ortak olmuştur. Bu sektörde dünyanın ilk 10 firmasından biri haline gelen fabrika, yurtdışında birçok ülkeye yaptığı ihracatla ulusal ekonomiye değerli katkılar sağlamıştır.

Mudanya'da kurduğu kendi adıyla anılan Anadolu Lisesi ilk olarak 1994-1995 eğitim öğretim yılında, Ahmet Rüştü Lisesi'nin eski okul binasında faaliyete geçmiştir. Hayırsever iş insanı Sami Evkuran, arsası ve binası ile birlikte bu okulu 1996-1997 eğitim öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı'na bağışlamıştır.

Söz konusu "Sami Evkuran Anadolu Lisesi" bugün "Harmanlar" denilen semtin güneydoğusunda, Ahmet Rüştü Lisesi ile yan yana yer almaktadır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.