Hava Durumu

Bursalı iş insanlarından Gazeteciler ve Basın Bayramı mesajı

Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BOSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Rasim Çağan, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2020 18:11
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2020 18:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursalı iş insanlarından Gazeteciler ve Basın Bayramı mesajı

Çağan, mesajında, çağdaş dünyanın en temel insan haklarından olan haber alma, yayma ve ifade özgürlüklerinin en etkili aracı olan basının doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlattığını belirtti.

Basın mensuplarının çoğu zaman verdikleri emeğin ve yaşadıkları zorluğun görülmediğine dikkati çeken Çağan, şunları kaydetti:

"Basın mensuplarının meslek grupları arasındaki yeri son derece kıymetlidir. Demokratik sistemin vazgeçilmez unsurlarından biri olan basınımızın toplumsal değerlere, hukuka ve basın meslek ilkelerine uygun şekilde kamuoyunu yaşanan gelişmelerden haberdar etmesi, halkı bilgilendirmesi, demokrasinin gelişmesine katkı sağlaması, gazetecilik mesleğinin saygınlığı açısından büyük önem taşımaktadır. Basın dünyasında sansürün kaldırılışının 112. yıl dönümünde bu mesleğe emek veren ve kalemini doğruluktan ayırmayan tüm basın mensuplarının gününü kutluyorum."

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Berat Tunakan da "24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutlar, önemli bir görevi yerine getirmek için özveriyle çalışan basın mensuplarının başarılarının devamını dilerim." ifadesini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.