Hava Durumu

Bursalı talihsiz Fatih'e 3. el

Bursa’da, 3 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu ellerini kullanamaz hale gelen ve evde eğitim gören 15 yaşındaki Fatih Çubukçu, 3 bakanlığın destek verdiği '3’üncü El Projesi' ile kendisine verilen tablet bilgisayarı, İngiliz fizikçi ve evrenbilimci Prof. tephen Hawking gibi kafasına taktığı özel aparat ve gözlükle kullanacak.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2015 18:32
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2015 18:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursalı talihsiz Fatih'e 3. el
Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı arasında imzalanan Engelsiz Bilişim Projeleri İşbirliği Protokolü kapsamında bilgisayar dağıtımına başlandı. Protokolle uygulamaya konulan 3’üncü El Projesi çerçevesinde Türkiye genelinde bin, Bursa’da da 25 engelli öğrenciye özel aparatlarıyla kullanılacak tablet bilgisayar verildi. 

Bursa’daki 25 öğrenciden biri olan 15 yaşındaki Fatih Çubukçu, 3 yıl önce Kırıkkale yakınlarında geçirdiği trafik kazasında, anne ve babası ile kardeşini yitirirken, ağır yaralandı. Tedavisine rağmen beynindeki hasar nedeniyle el ve ayaklarını kullanamaz hale gelen Fatih Çubukçu’nun bakımını amcası Tevfik Çubukçu üstlendi. Fatih, eğitimi de eve gelen öğretmenler tarafından verilen derslerle sürdürüldü.  

Eli olmayan ya da fare kullanamayacak düzeyde el veya kolunu kullanamayan engelli öğrencilere özel olarak hazırlanan aparatlarla kullanılacak tablet bilgisayar, Bursa İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Hacıoğlu ile Yıldırım İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Gültekin tarafından Çubukçu’ya teslim edildi. Önümüzdeki günlerde, aparatlar ve tablet bilgisayarın alındığı firmanın teknik elemanları Fatih Çubukçu’yu evinde ziyaret ederek, kullanımı konusunda ders verecek. 

Amca Tevfik Çubukçu, Fatih Çubukçu'nun üzücü kazadan sonra evde eğitim görmeye başladığını belirterek şöyle dedi:

"Bu eğitimler neticesinde önemli gelişim kaydetti. Fatih bu yıl lise tercihi yapacak. Bize verilen özel cihaz ve bilgisayar, Fatih’in eğitimine önemli katkı sağlayacak. Yetkililere çok teşekkür ediyoruz." 

PROF. STEPHEN HAWKING KİMDİR?

Evrenin temel yasaları, kara deliklerin atom altı parçacıklar yaydıkları üzerine "Hawking Radyasyonu Teorisi"ni hazırlayan ve Zamanın Kısa Tarihi adlı kitabı 9 milyon satan İngiliz fizikçi ve evrenbilimci Prof. Stephen Hawking de 21 yaşında başlayan ALS hastalığı nedeniyle özel hazırlanmış aparatlarla kullandığı bilgisayarıyla iletişim kurabiliyor. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.