Hava Durumu

Bursalı vatandaştan örnek davranış

İznik'te bir vatandaş, yolda bulduğu madalyayı Muharip Gaziler Derneğine teslim etti.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2019 14:23
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2019 14:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursalı vatandaştan örnek davranış

Çini sanatçısı Minel Yılmaz (24), yaklaşık üç hafta önce park edilmiş bir aracın altında bir madalya buldu. Yılmaz'ın bulduğu madalya bugün İznik Muharip Gaziler Derneği Başkanı İbrahim Eroğlu tarafından teslim alındı. Eroğlu, madalyanın Genelkurmay onur madalyası olduğunu Kıbrıs gazisi Halil Çetin'e verildiğini söyledi. Başkan Eroğlu, "Genç kardeşimize teşekkür ediyorum. 1.5 yıl öncede Elbeyli köyünde aynı madalyadan kaybolmuştu. Geri gelmemişti. Çetin kardeşimizin kaybolan madalyası geri geldiği için mutluyuz" dedi.

SAHİBİ BULUNDU

Yılmaz'ın 20 gün önce dükkanının önünde bulduğu madalyanın sahibi ortaya çıktı. Olayı, internet haber sitelerinden öğrenen İznik Gaziler Derneği Başkanı İbrahim Eroğlu ve yöneticileri, yaptıkları araştırmada madalyanın Gazi Halil Çetin'e ait olduğunu belirledi. Eroğlu, madalyayı Minel Yılmaz'dan teslim aldı.

ONUR MADALYASI ÇIKTI

İznik Gaziler Derneği Başkanı İbrahim Eroğlu, "Minel kardeşimize çok teşekkür ediyoruz. Şu anda hayatta olan üyemiz Halil Çetin'e ait olan Genelkurmay'ın onur madalyasıdır bu. Daha evvel de böyle bir madalyamız kayboldu ve geri gelmedi. Bunun sarı olması nedeniyle altın değerinde olduğunu sanıyorlar ve bulanlar geri getirmiyor" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.