Hava Durumu

Bursalılar dikkat! Bu tuzağa sakın düşmeyin

Osmangazi Kaymakamlığı, tüketici danışmanı olarak kendilerini tanıtan ve dosya masrafı için para talep eden dolandırıcılara karşı uyarıda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2014 12:17
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2014 12:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursalılar dikkat! Bu tuzağa sakın düşmeyin

Kendilerini polis, savcı gibi unvanlarla tanıtarak vatandaşı dolandıran hırsızlar, şimdi de 'tüketici danışmanı' olarak dolandırıcılığa başladı. Osmangazi Kaymakamlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, son zamanlarda bazı vatandaşların kendilerini Osmangazi Kaymakamlığı Tüketici sorunları Hakem Heyeti'nden veya Tüketici Danışmanı olarak tanıtan şahıslar tarafından dolandırılmaya çalışıldığı bildirildi.

Açıklamada, "Kredi kartı aidatları ve dosya masraflarını bankalardan tahsil edebileceklerini bunun için kendilerine dosya göndereceklerini” ifade edilerek bu dosyalar için çeşitli miktarlarda para talep edildiği ve bu meblağın kredi kartı veya kargo yoluyla tahsil edildiği duyumları alınmıştır. Bu hizmetin Kaymakamlığımız tarafından bedelsiz olarak verildiğinden ve vatandaşlarımızı istismar etmek isteyen bu şahısların da Kaymakamlığımız personeliyle hiçbir ilgisi bulunmadığından vatandaşlarımızın iyi niyetinin daha fazla istismar edilmemesi ve uğrayacakları olası mağduriyetleri önlemek için kamuoyunun bilgisine sunulur" denildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.