Hava Durumu

Bursalılar dikkat! BuKart 17 ilçenin tamamında kullanılacak

Bursa’da ekonomik ve kolay toplu ulaşım sağlayan ‘BuKart’, il geneline yayılıyor. Kart, 17 ilçenin tamamında kullanılabilecek.

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2014 08:54
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2014 08:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursalılar dikkat! BuKart 17 ilçenin tamamında kullanılacak

Büyükşehir  Belediyesi, kapsamına girecek 10 ilçeyi, ulaşımda ortak ücretlendirme sistemine alacak. Hangi ilçede olursa olsun ve hangi ilçeye gidilirse gidilsin, ücretin ödenmesi için BuKart’ı taşımak ve kullanmak yeterli olacak.

FARK KALKIYOR

Halk otobüsleri ile raylı sistemde BursaRay ve tramvay kullanımında, ücret yöntemi farklılığı ortadan kalkacak. BuKart, ildeki herkese, tekil ve aktarmalı toplu ulaşımda, ücretlendirme kolaylığı ve indirim ayrıcalığı getirecek.

Bursa Hakimiyet gazetesi yazarı Ersel Peker bugünkü köşesinde BuKart'la ilgili yaşanan gelişmeyi kaleme aldı.

İşte Peker'in o yazısı:

Seçimlerle birlikte yürürlüğe girecek olan yeni Büyükşehir Yasası pek çok yeniliği de beraberinde getirecek.
Bunların içinde kent insanını en çok ilgilendiren toplu ulaşımda devrim niteliğindeki tüm ulaşım hatlarında uygulanacak tek kart kullanımına geçilecek olmasıdır.
Böylelikle, kentin bir ucundan diğer ucuna ulaşılabilmesi için tek bir şeye ihtiyacınız olacak… O da Bukart’ınızın cebinizde olmasıdır.
Büyükşehir Belediyesi BURULAŞ ile hayata geçirdiği en önemli hizmetlerin başında gelen şehir içi toplu ulaşım ağının genişletilmesine şimdi de 17 ilçeyi de kapsayacak tek kart sistemini hayata geçiriyor.
İstanbul genelinde uygulanan Akbil örneğinde olduğu gibi nisan ayından itibaren aşamalı şekilde Bursa’nın tümünde bu sisteme geçilecek.
Ulaştıran ulaşım sloganıyla BURULAŞ’ın önderliğinde şehir içi toplu taşımacılığında bilet kullanımına son verilip yerine Bukart uygulaması şimdi de kentin tüm geneline yayılıyor.
Büyükşehir Belediyesi sınırlarını il mülki sınırları yapacak yeni yasanın seçimlerle birlikte yürürlüğe girmesiyle toplu ulaşımda da tek kart uygulamasına geçilecek.
Tek kart uygulamasının şu anda yedi ilçede uygulandığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bundan böyle aynı uygulamayı şehrin geneline yaymak için çalışmaların başladığını söyledi.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.