Hava Durumu

Bursalılar dikkat: Bukart'la ilgili flaş gelişme

Şehir içi toplu taşımada kullanılan yeşil renkli halk otobüsleri bugünden itibaren Bukart kabul etmeyecek. Otobüslerde yeni sistem kurulana kadar yolcular ödemeleri nakit yapacak.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2013 01:59
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2013 01:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursalılar dikkat: Bukart'la ilgili flaş gelişme

Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı BURULAŞ ile Bursa Özel Halk Otobüsleri Odası arasında bir süredir devam eden anlaşmazlıkla ilgili olarak uzlaşma sağlanamadı. Havuz sisteminden vazgeçen özel halk otobüsleri işletmecileri 1 Haziran'da başlattıkları araç içinde bilet kesme işlemini sürdürmeye karar verdi.

Bugünden itibaren otobüslerde BuKart çalışmayacak. BURULAŞ'ın BuKart cihazlarına yazdığı 'Nakit Ödeme Yasaktır' yazısının üzerine kağıt yapıştırarak 'Nakit Ödeme Yapılır' şeklinde değiştiren otobüs şoförleri, hizmet bedeli olarak 1,25 TL alıyordu. Vatandaş kartında kalan parayı ve ödediği miktarı görmezken otobüslere asılan yazılarda 18 Haziran'dan itibaren otobüslerde BuKart'ın çalışmayacağı belirtildi.

Özel halk otobüs işletmecilerinin aldığı karar vatandaşın tepkisine neden olurken, BURULAŞ'tan vatandaşı rahatlatacak açıklama geldi. Özel Halk Otobüsleri Odası'na sözleşme çağrısında bulunduklarını belirten BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy, yeşil otobüslerin geçtiği hatlara otobüs yerleştireceklerini söyledi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, halk otobüslerinin varılan anlaşmaya rağmen havuz sisteminden vazgeçtiğini belirterek, bunun bazı otobüsçülerin rahatsızlığına neden olacağını ifade ettiler. Yetkililer şehir içindeki tramvayın da devreye girmesi ile ulaşımın daha rahatlayacağını ifade ettiler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.