Hava Durumu

Bursalılar dikkat! Ekstrelerinizi mutlaka...

Ekstrelerini incelemeyenler dolandırıcıların kurbanı oluyor ve bankaya zamanında şüpheli işlem bildiriminde bulunmadıkları için para iadesi de alamıyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2014 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2014 15:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursalılar dikkat! Ekstrelerinizi mutlaka...

Şikayetvar’ın haberine göre, kredi kartlarından haberleri olmadan alışveriş yapıldığını iddia eden kullanıcılar, ekstreleri kontrol etmemenin bedelini ağır ödüyor.

Dolandırıcıların eline geçen kart bilgileri, taksitli alışverişlerle sonlanıyor ve aylık ödeme tutarına eklenen ufak meblağlar kullanıcının dikkatini çekmiyor. Harcama esnasında cep telefonlarına SMS yoluyla da bilgilendirme yapılmadığını belirten kart sahipleri, almadıkları hizmet ya da ürün için aylarca taksit ödediklerini çok geç fark ediyor.

Ekstrelerinin kendisine ulaşmadığı için gerekli kontrolleri yapamadığını iddia eden kullanıcı Ö.K. kredi kartından çekilen 1652 TL’yi 12 taksite bir yıl boyunca ödediğini ve bankaya 1 yıl içerisinde şüpheli işlem bildiriminde bulunmadığı için para iadesini de almadığını şöyle aktardı:

“Haberim olmadan kredi kartımdan 12 ay taksitle 1652 TL’lik alışveriş yapılmış. Kart bilgilerime nasıl ulaşıldığını anlamadım. Bankadan bana herhangi bir onay şifresi ya da mesajı gelmeden bu parayı nasıl çekebiliyorlar? Bankaya bir yıl içerisinde başvuru yapmam gerekiyormuş itiraz sürem dolduğu için ücret iadesi de yapmıyorlar. Sanki ekstrelerim düzenli gönderildi de ben itiraz etmedim. Hiçbir karşılık almadığım paranın son taksitini de ödedim. Hakkımı helal etmiyorum.”
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.