Hava Durumu

Bursalılar dikkat! Facebook'ta bu tuzağa sakın düşmeyin yanarsınız

Facebook'tan yapılan dolandırıcılıklara bir yenisi daha eklendi. Bazı Facebook kullanıcılarının hesaplarını ele geçiren hacker'lar, bu kişilerin listesindekilere mesaj göndererek telefon faturalarının bedava ödeneceği vaadiyle telefon numaralarını istiyor ve arkasından bir oyun sitesine yönlendirip mobil ödeme ile çeşitli miktarlarda para çekiyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2014 10:15
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2014 10:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursalılar dikkat! Facebook'ta bu tuzağa sakın düşmeyin yanarsınız

Son dönemde sıkça görülmeye başlanan bu dolandırıcılık en son Ulaş Kahraman isimli vatandaşın başına geldi. PR sektöründe faaliyet gösteren bir şirketin sahibi olan Kahraman'ın Facebook hesabını hackleyen dolandırıcılar sadece 1 saatlik süre içerisinde Kahraman'ın arkadaş listesindeki 20 kişiden 200'er lira çekti. Kahraman, olayın nasıl yaşandığını şu sözlerle anlattı:

"23 Nisan günü öğlen saatlerinde Facebook hesabım dolandırıcılar tarafından ele geçirilmiş. Benim adımdan tüm arkadaş listeme mesaj atıp temasa geçmişler. Onlar da ben olduğumu düşünerek bu mesajlara cevap vermiş. Daha sonra arkadaşlarıma “Dün 1600 TL'ye notebook bilgisayar aldım. 3 ay telefon faturası ödememe hediyesi verdiler. Eğer hattın faturalıysa numaranı ver senin hattına yükleyim, boşa gitmesin” içerikli bir mesaj daha göndermişler ve buna inananlar da telefon numaralarını verince onaylamaları için bir link göndermişler. Bu linke tıklayanların telefon faturaları üzerinden mobil sistem aracılığı ile 200'er lira çekmişler. Faturalı hat sahibi arkadaşlarım dokümanlarını incelediğinde paranın çekildiği adresin NEXOON adlı oyun  firması olduğunu belirttiler."

MUTLAKA TEYİT EDİN

Her şeyin sadece 1 saat içerisinde olup bittiğini ve kendisinin o sırada telefonuna bakmadığını belirten Kahraman, "Bazı arkadaşlarım aramışlar ama ben duymadım, Onlar da tuzağıuna düşürdükleri herkesten para tahsil etmişler. Ben bu tip olaylara karşı tüm kullanıcıları uyarıyorum. Facebook aracılığı ile gelen bu tip talepleri kesinlikle kontrol etsinler, kendilerine mesaj gönderenlerle olayın doğruluğunu teyit etmek için mutlaka telefonla konuşsunlar" dedi.

Kahraman, olayla ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.