Hava Durumu

Bursalılar dikkat: Zorunlu kış lastiği uygulaması başladı

Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda zorunlu olan, özel araçlarda ise can ve mal güvenliğiyle sorunsuz seyahat için kullanılması gereken kış lastiği uygulaması nedeniyle Kırklareli'nde trafik ekipleri kontrollere başladı.

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2021 10:48
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2021 10:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursalılar dikkat: Zorunlu kış lastiği uygulaması başladı

Türkiye genelinde ticari araçlarda zorunlu olan kış lastiği uygulaması bugün itibarıyla başladı. Kış lastiği uygulaması nedeniyle Kırklareli'nde trafik ekipleri kontrollere başladı.

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri kentin giriş ve çıkış noktalarında, araçlarda kış lastiği denetimi yaptı.

UYGULAMANIN AYRINTILARI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca, Karayolları Trafik Kanunu gereği yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçların kış lastiği takmaları, illerin hava ve iklim şartlarına göre yılın belli dönemi için zorunlu tutuluyor. Söz konusu yetki, Bakanlıkça valiliklere de devredilebiliyor.

Araçların denetimi, Bakanlığın yetkilendirdiği personelin yanı sıra Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Ticaret Bakanlığının sınır kapılarındaki birimleri ve belediyelerin denetim birimlerince yapılıyor.

Kış lastiği takma zorunluluğu bugün başlayacak ve 1 Nisan 2022'ye kadar devam edecek.

ZORUNLU KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI CEZASI NE KADAR?

Kurala uymayan araçların sürücülerine 846 lira ceza kesilecek. Kış lastiği takmama cezası, Hazine ve Maliye Bakanlığınca açıklanacak yeniden değerleme oranı çerçevesinde 1 Ocak 2022 itibarıyla güncellenecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.