Hava Durumu

Bursalılar tahriklere kapılmasın

Bursa Valisi Harput, BDP'lilerin cezaevlerindeki açlık grevlerine destek eyleminde çıkan olaylara ilişkin açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2012 19:09
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2012 19:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursalılar tahriklere kapılmasın

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Heykel'deki tarihi Valilik Binası'nda düzenlediği basın toplantısında, olayların, 28 Ekim'de Türkiye'nin değişik yerlerinde olduğu gibi Bursa'da da bir grubun terör örgütü elebaşına dönük, onu savunmaya dönük hareketleri üzerine başladığını, bir grup BDP yandaşının AK Parti binasına siyah çelenk koymak üzere harekete geçtiğini, yine Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Bursa'da da polisin bu harekete izin vermediğini söyledi.

Harput, polisten kaçan bir grubun ara sokaklarda taş ve sopalarla iş yerlerine, evlerine zarar vermeye başladığını, polisin tam hakimiyeti sağlamasıyla olayların yatıştırıldığını belirtti. İkinci gün yeniden karşıt gruplar arasında benzer hadiselerin yaşandığını, akşam saatlerinde başlayan olayların sokak aralarında, ''birbirlerine zarar vermek'' şeklinde devam ettiğini, olayların yine engellendiğini vurgulayan Harput, ''Üçüncü gün bu olayların olmayacağı noktasında herkesin hemfikir olduğu bir ortamda yeniden akşam saatlerinde maalesef benzer olay yaşanmıştır. Bütün bu olaylar sonucu ilimizde ve ülkemizde ister istemez ciddi bir huzursuzluk ve tedirginlik meydana gelmiştir. Bu 3 gün içinde meydana gelen olaylarda bir vatandaşımız ağır olmak üzere 10 kişinin yaralandığını belirtmek istiyorum'' diye konuştu.

Harput,''Bursa'nın huzurunun bozulmaması için aklıselim davranan sağduyulu Bursalı vatandaşlarıma özellikle teşekkür etmek istiyorum'' dedi.

Açık ve gizli noktalara kamera sistemi

Harput, olayların yaşandığı bölgeye açık ve gizli noktalara ilave kamera sistemi kurulduğunu, kimsenin yaptığının yanına kar yapmayacağını dile getirerek; şöyle devam etti:

''Kimse, 'ben yapıyorum, kimse görmez, kaçarım' diyemeyecektir. Bilinen kameraların yanına gizli kameralar da koyduk. Polis, jandarma ve adli merciler aralarında çok güçlü bir koordinasyon sağlayarak, olaylara karışanların anında enselenip hemen gereğini yapılmak üzere adli mercilere intikal ettirilmesi, onların da gereğini yapmaları konusunda tam bir mutabakat sağlanmıştır. Hiçbir insanımızın ayağına diken batmasına, ya da burnunun kanamasına katlanamayız. Vatandaşımızın ayağına batan diken bizim yüreğimize saplanan hançerdir. Kendilerine dönük sevgimi çok iyi bilen Bursalılar'ın bu tahrik edici bir avuç insanın tahriklerine kapılmadan kendi işlerine devam ederek çalışmalarını sürdürmelerini istiyorum. Devlet bu yanlışı yapanların hesabını mutlaka soracaktır ve gereken dersi verecektir.''

Vali Harput, medyaya da olgun ve yapıcı tutumu için teşekkür etti.

Taşkınlık yapanlar gözaltına alınmaya başlandı

Gerginliğin yaşandığı Yavuzselim Mahallesi'nde akşam saatlerinde harekete geçen güvenlik güçleri, ara sokakları tarıyor. Sürekli uyarılarda bulunan ekipler, taşkınlık yapanlar ile uyarıları dikkate almayanları gözaltına almaya başladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.