Hava Durumu

Bursaray'da kesilen kablolar onarılıyor

Özlüce ile Yüzüncüyıl istasyonları arasındaki hattın sinyalizasyon kabloları, dün gece kimliği belirsiz kişiler tarafından kesildi.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2012 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2012 14:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaray'da kesilen kablolar onarılıyor
Sinyalizasyon kablosunun kesilip başka bir kabloya dokunulmaması sebebiyle olayın sabotaj olduğunun anlaşıldığını belirten BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy, daha önce hırsızlık amaçlı olarak kablo kesilmesi olaylarının yaşandığını, fakat bu olayın hırsızlık niyetiyle yapılmadığını tahmin ettiklerini söyledi.

Gece yarısı saat 04.18'de BursaRay hattında gerçekleşen olayın sistem gereği hemen fark edildiğini ve tedbir alındığını ifade eden Fidansoy, "Sinyalizasyon kablosu gece kesildi. Olayın sabotaj amaçlı olduğunu düşünüyoruz. Çünkü, başka kablolar olduğu halde, özellikle bu sinyalizasyon kablosu kesildi. Bu yüzden tren seferleri aksadı. Şu an Özlüce ile Üniversite arasındaki trenlerimizi tek hat üzerinden çalıştırıyoruz. Çok vahim olaylar yaşanabilirdi. Sistemimiz gereği olayı gece fark ettik. Fark edilmeseydi veya bu olay işletim saatinde olsaydı büyük kazalara varan kötü olaylar yaşanabilirdi diye düşünüyoruz. Bu tamamen cana kasıttır" diye konuştu.

Kablonun 24 core fiber optik olduğunu ve tamiri için İstanbul'dan ekip geldiğini hatırlatan Levent Fidansoy, ekibin gün içinde kaynak çalışmalarını bitireceğini ve seferlerin normale döneceğini kaydetti. Halen, Üniversite güzergahına gidecek yolcular özel güvenlik elemanlarının megafonlu uyarılarıyla yönlendirilerek Özlüce İstasyonu'ndan aktarma ile devam edebiliyor.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.