Hava Durumu

Bursaspor 58 yaşında!

Türk futbolunda Anadolu devrimine imza atmış, tarihi birçok başarıyla dolu Bursaspor Kulübü bugün 58'inci kuruluş yıldönümünü kutluyor. Yarım asırlık koca çınar yeniden eski şaşalı günlerine dönmenin hesaplarını yapıyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2021 08:27
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2021 08:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor 58 yaşında!

Bursaspor için bugün tarihi bir gün.

5 KULÜP BİR ARAYA GELDİ

Yeşil Beyazlı kulüp 58'inci kuruluş yıldönümünü kutluyor. 1 Haziran 1963'te Akınspor, Acar İdmanyurdu, Çelikspor, İstiklal ve Pınarspor'un birleşmesiyle Bursaspor Kulübü oluşturuldu. Yeşil Beyazlı kulübün kuruluşu için 38 üye imza attı. İlk başkanlığını Salih Kirabaşı'nın yaptığı Bursaspor'da Muhtar Tucaltan ilk profesyonel oyuncu, ilk teknik direktör ve ilk jübile yapan futbolcu unvanlarını elde etti. İlk profesyonel maçını 21 Eylül 1963'te İzmir Alsancak Stadı'nda İzmir Demirspor'la oynayan Bursaspor tarihine birçok başarıyı sığdırdı.

ESKİ GÜNLERİNİ ARIYOR

1. Lig şampiyonluğu, Başbakanlık ve Federasyon Kupası şampiyonluklarını elde eden Bursaspor, 16 Mayıs 2010'da Süper Lig'de şampiyonluğa ulaşarak Anadolu'da Futbol Devrimi'ne imza attı. Inter Toto Kupası, Kupa Galipleri Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nde boy gösteren Yeşil Beyazlılar Şampiyonlar Ligi'nde de mücadele ederek tarihinin en parlak günlerini yaşadı. Son günlerde yaşadığı ekonomik ve yönetimsel sorunlar nedeniyle kan kaybeden ve küme düşen Bursaspor şimdi yeniden toparlanarak Süper Lig'de mücadele edeceği eski şaşalı günlerine dönmenin hesaplarını yapıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.