Hava Durumu

Bursaspor 63 gün sonra evinde 3 puanla tanıştı

Bursaspor Atatürk Stadı’nda oynadığı maçta Kayseri Erciyesspor’u 3-1 mağlup etti. Atatürk Stadı’ndan 3-0’lık Vojvodina yenilgisiyle ayrılan Hikmet Karaman, 137 gün sonra çıktığı stadyumda 3-1’lik mağlubiyet aldı.

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2013 08:22
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2013 08:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor 63 gün sonra evinde 3 puanla tanıştı

Süper Lig’in 16.haftasında oynanan karşılaşmada Bursaspor Atatürk Stadı’nda bu sezonki ikinci galibiyetini aldı. 21 Ekim Pazartesi günü 8.haftada Kayserispor’u 2-0 mağlup eden Timsah, 16.haftada bu sefer bir diğer Kayseri ekibi Erciyes’i 3-1’le geçti ve 63 gün sonra evinde 3 puanla tanıştı. Yeşil Beyazlılar mücadeleye golle başladı. Kazım içeri kat ederken top Basser’in önünde kaldı. Faslı futbolcunun ortasında topu Jorgacevic çeldi. Meşin yuvarlağı önünde bulan Ferhat Kiraz takımını 1-0 öne geçirdi. Mücadeleyi orta alanda kabul eden Timsah, 17.dakikada Sestak ile golü bulurken, hakem ofsayt bayrağını kaldırarak golü iptal etti. 20.dakikada Bursaspor farkı 2’ye çıkardı. Şener’in ortasında top herkesi geçip Serdar Aziz’in önünde kaldı. Genç stoperin vuruşunda meşin yuvarlak golle sonuçlandı.

SON SÖZ SESTAK’TAN

Civelli’nin müdahalesiyle Volkan yerde kaldı ve mücadelenin hakemi penaltı noktasını gösterdi. 27. dakikada Ibricic’in vuruşunda top Frey’in müdahalesine rağmen ağlarla buluştu. Maçın uzatma dakikalarında ise Vleminckx’in vuruşunda top direkten döndü. İlk yarı 2-1 Bursaspor’un lehine sona erdi. İkinci yarıya Yeşil Beyazlılar dengeli başlarken, 53.dakikada kontrataktan golü buldu. Belluschi’nin pasında topla buluşan Sestak, takımının üçüncü golünü attı. Golün ardından maç yine orta saha mücadelesine döndü. 67’de Ferhat ile bir gol kaçıran Timsah, oyunu rölantiye aldı. İlerleyen dakikalarda her iki takım da gol şansı bulamadı ve Bursaspor evindeki 2.galibiyetini aldı.

Serdar golle tanıştı

Bursaspor’un genç kaptanı Serdar Aziz, bu sezon ilk kez ağları havalandırmayı başardı. Başarılı stoper mücadelenin 20.dakikasında golü atarak takımının 2 farklı üstünlüğü yakalamasını sağladı.
 

Yine pazartesi

Bursaspor en son 21 Ekim Pazartesi günü evinde Kayserispor’u yenmişti. Yeşil Beyazlı takım 63 gün sonra yine pazartesi günü bu sefer Kayseri Erciyesspor’u evinde mağlup etmeyi başardı.

Seri 8’e çıktı

Süper Lig’de ve ligde oynadığı son 8 maçında da yenilgi yüzü görmeyen Bursaspor, en son Atatürk Stadı’nda Fenerbahçe’ye 2 Kasım 2013’te mağlup olmuştu. Timsah o karşılaşmadan 3-2 mağlup ayrılmıştı.

Üstün oyunda

Bursaspor altyapısından yetişen Üstün Bilgi mücadelenin 69.dakikada oyuna dahil oldu. Forvet oyuncusu, Yeşil Beyazlı takıma karşı ilk kez bir resmi maçta oynama heyecanı yaşadı.

Averaj sıfırlandı

Timsah bu sezon ilk kez attığı ve yediği gol sayısını eşitledi. Sezona eksi averajla başlayan ve öyle devam eden Bursaspor, 16.hafta sonunda Kayseri Erciyesspor’u 3-1 yendi ve averajını sıfırladı. Timsah bu sezon 16 haftada 19 gol attı ve 19 gol yedi.

Göz göze bile gelmediler

Sezon başında olaylı bir şekilde Bursaspor’dan ayrılan Hikmet Karaman ile onun yerine göreve getirilen Christoph Daum maç öncesi bir araya gelmedi. Bu sezon Atatürk Stadı’nda ilk kez iki takım teknik direktörü birbirlerine başarı dilemedi. Daum’un Karaman’a yöneldiği anda Tuncay Şanlı’nın Alman teknik adamın kulağına bir şey söylemesi ve Daum’un yön değiştirmesi dikkat çekti.

Başlangıçta ilk kez

Bursaspor ilk 15 dakika içerisinde bu sezonki ilk golünü attı. Yeşil Beyazlılar Kayseri Erciyesspor karşılaşması öncesi 16 kez ağları havalandırırken bunların 4’ünü 16-30 3’ünü 31-45, 1’ini 46-60, 4’ünü 61-75 ve 4’ünü de 76-90 dakikaları arasında attı. Timsah 3.dakikada Ferhat Kiraz ile golü bulurken, maça da rahat başladı.

Markaj yine dopdolu

AS TV’nin ekran klasiği Markaj yine gündem belirleyecek. Sönmez Medya Spor Müdürü Süha Gürsoy’un sunacağı programda Bursaspor’da yaşanan gelişmeler masaya yatırılacak. Ara transferde izlenecek politika, anlaşma noktasına gelinen oyuncuların son durumu Markaj’da ele alınacak. Programın konukları Ahmet Suphi Evke, Adem Vural, Erkan Öncel ve Levent Batur. Markaj’ın başlama saati 20.30.



 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.