Hava Durumu

Bursaspor'a Şampiyonlar Ligi kapısı açılıyor mu?

2011 yılında Türkiye’de patlak veren şike süreci konusundaki kararı merak konusu olan Avrupa Kulüpler Birliği ilk resmi adımını attı. İki kulübün Avrupa’dan men edilmesi durumunda Bursaspor, Şampiyonlar Ligi’ne ön elemeden katılacak ve ülkemizi temsil edecek.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2013 09:20
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2013 09:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor'a Şampiyonlar Ligi kapısı açılıyor mu?

Fenerbahçe ve Beşiktaş UEFA Disiplin Kurulu'na sevk edildi. Sarı Lacivertliler’in 2, Siyah Beyazlı takımın 1 yıl Avrupa'dan men edilmesi istendi. Bu gelişmenin ardından Bursaspor’un Şampiyonlar Ligi’ne katılması gündeme geldi. UEFA Disiplin Müfettişi, yaklaşık 1,5 yıldır süren inceleme sonrası Fenerbahçe’nin kulübünün önümüzdeki 2 yıl Avrupa kupalarından men edilmesini talep etti. Müfettiş ayrıca Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile yöneticiler Ali Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu ve Altyapı Koordinatörü Cemil Turan'ın da hak mahrumiyeti cezaları almasını istedi.

BEŞİKTAŞ’A 1 YIL MEN TALEBİ

Beşiktaş da UEFA Disiplin Kurulu’na sevk edilen bir diğer Türk kulübü oldu. UEFA Disiplin Müfettişi, Siyah Beyazlılar’ın 1 yıl Avrupa kupalarından men edilmesini, o dönemki yönetici Serdal Adalı ve Teknik Direktör Tayfur Havutçu için de ömür boyu men cezası uygulanmasını talep etti. UEFA Disiplin Kurulu, Beşiktaş'ın dosyasını 21 Haziran, Fenerbahçe'nin dosyasını ise 22 Haziran'da görüşecek. İki kulüp bu tarihlere kadar savunmalarını UEFA Disiplin Komitesi'ne iletecek. İki kulüple ilgili karar 1 Temmuz’a kadar açıklanacak.

BÜYÜK BİR CAMİAYIZ

Bursaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman Şampiyonlar Ligi’ne katılma ihtimalini Bursa Hakimiyet’e değerlendirdi. Karaman; “Fırsatçı gibi gözükmek istemeyiz. Ancak böyle bir fırsat olursa Şampiyonlar Ligi’nde ülkemizi en iyi şekilde temsil ederiz. Bursaspor büyük bir camia ve büyük bir kulüp. Geçen yıllarda katıldığımız Şampiyonlar Ligi’nde bir üst başarıyı yakalamak için elimizden geleni yaparız. Ancak son kararı beklemek gerekiyor” dedi.

KURALLAR NE DİYOR?

Bursaspor, Şampiyonlar Ligi’ne kalması durumunda 3. ön eleme turundan başlayacak. Yeşil Beyazlılar bu turu geçerse Play-off mücadelesi verecek. Timsah, play-off’ta da başarılı olursa Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalacak. Bursaspor’un her iki turda da elenmesi durumunda Avrupa Ligi’nden yoluna devam edecek.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.