Hava Durumu

Bursaspor'a verilen cezaya yürütmeyi durdurma talebi

Güney Marmara Doğal ve Kültürel Çevreyi Koruma Derneği (GÜMÇED) Başkanı Adnan Önürmen, Bursaspor-Gaziantep karşılaşmasında çıkan olaylardan dolayı yeşil beyazlı kulübe verilen iki maç seyircisiz oynama kararının durdurulması için dava açtı.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2012 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2012 11:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor'a verilen cezaya yürütmeyi durdurma talebi

Mahkeme yürütmeyi durdurursa karar Türkiye'de emsal teşkil edecek.
GÜMÇED Başkanı Adnan Önürmen; Etik Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Özbek, Yıldırım İlçe Başkanı Hüseyin Atay ve dernek avukatı Serkan Silacı ile birlikte adliyeye giderek Türkiye'deki tüm kulüpleri yakından ilgilendiren önemli bir başvuruya imza attı.

Önürmen, 29 Eylül'de Bursa'da oynanan Bursaspor Gaziantep maçında kale arkası tribünündeki bir taraftarın bıçaklı saldırıda bulunmasının ardından Türkiye Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu'nun yeşil beyazlı kulüp hakkında Fenerbahçe ve Kasımpaşa maçına taraftarların alınmaması şeklinde bir karar verdiğini ifade ederek, "Biz bu kararı esefle kınıyoruz. Bu kararla TFF'nin ne yazık ki Anadolu takımlarına bakışı ve özellikle Bursaspor'a bakışının göstergesidir. Burada mağduriyet söz konusudur. Biz Bursaspor sevdalısıyız. Büyük bir mağduriyet yaşanacak. Bu yüzden idare mahkemesine başvurduk. Disiplin kurulunun kararını tamamen yanlış ve yanlı bulmaktayız. Sözün bittiği noktadayız. Konuyu yargıya taşıdık. Ve davamızı kazanacağımıza da inanıyoruz" dedi.

Etik Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Özbek ise Disiplin Kurulu'nun Bursaspor aleyhindeki bu kararının kanun, Anayasa ve Sporda Şiddet Yasası'na da aykırı olduğunu ifade ederek, "Bu karar cezanın şahsiliği ilkesine aykırıdır. Hukuk normlarını alt üst eden bir karardır. Dolayısıyla yaptığımız bu müracaat hukukidir. Yürütmenin durdurulması gerektiğini düşünmekteyiz. Yürütmenin durdurulmasıyla ilgili 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 27. maddesine aykırı hareket edilmiştir. Yürütmenin derhal durdurularak Bursaspor ve Bursaspor seyircisinin mağdur edilmemesini istiyoruz. Bu diğer kulüpleri de yakından ilgilendiriyor. Bundan sonra TFF'nin kulübü ve seyirciyi mağdur etmeyecek kararlar vereceğini umut ediyorum" diye konuştu.

Bir taraftarın işlediği suçun tüm taraftarlara fatura edilemeyeceğini ifade eden Özbek, "Suçun şahsiliği esastır. Suçu işleyen kişiye ceza verilmelidir. Cezanın muhatabı o aleti tribüne sokan kişidir. Maalesef TFF disiplin talimatı kanunlara aykırıdır. Bu yüzden derhal gözden geçirilmelidir" dedi.

Dernek avukatı Serkan Silacı imzalı 3 sayfalık dilekçede, "Maç girişlerinde taraftarlar stadyuma alınırken üzerleri iptidai bir şekilde aranmakta, elle kontrol sonrası taraftarlar içeri alınmaktadır. Bu girişler ve aramalarda metallere hassas x-ray tarzı yüksek güvenlikli cihazlar olması gerekirken bu cihazlar hiçbir stadyumda yoktur. Bunun sorumluluğunun TFF tarafından kulüplerle birlikte planlanması ve dağıtılması gerekmektedir. Zira bu durum başlı başına TFF'nin yol açtığı bir güvenlik zafiyetidir" ifadelerine yer verildi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.