Hava Durumu

Bursaspor Başkanı Erkan Körüstan'dan çarpıcı açıklamalar

Bursaspor Kulübü Başkanı Erkan Körüstan katıldığı programda gündem ve yaşananlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2014 20:17
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2014 20:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor Başkanı Erkan Körüstan'dan çarpıcı açıklamalar

Galatasaray maçını değerlendirerek sözlerine başlayan Başkan Körüstan, "Sadece bu maç değil. Sezon başından beri federasyon ve hakemlerle ilgili çok şey oldu. Seneler önce yaşadığımız Trabzonspor camiası gibi bir şey oldu. Türkiye şike süreci yaşadı. Herşey temiz olacak dediler. Artık herşeyi resmi yapıyorlar. Fenerbahçe şampiyon olacak, Galatasaray kupa alacak. 15 takım figüranlık yapsın. Hakem hataları olmasa 50 puanımız olurdu. Maça çok güzel başladık. Baskı var, seyirci var. İkinci yarı başladı penaltı olmayan pozisyonu verdi. İbrahim'in kolu kapalı. O eli nereye atacaksa? O kadar güzel penaltı çaldı ki. Daha eş güdüm toplantısından başladı. Maçın dördüncü hakemi orada başladı abuk sabuk konuşmaya. TFF temsilcisi sanki Galatasaray'ın avukatı bana bilet fiyatlarını soruyor. Sanane kardeşim. Kurallara uygun olarak fiyat uyguluyoruz. Türkiye Futbol Federasyonu'na tepkimiz var. Hakem maçtan önce ev sahibi takımın masörünü çağırıyor, 'Civelli'ye söyleyin atarım' diyor. Burak küfür ediyor, dönüp bakmıyor bile. Maçın 90 dakikasına bakın birçok şey bulursunuz. Böyle bir rezalet yok. Güç olarak istek olarak çok daha iyiydik. Maçtan önce söyledim İrfan hocaya. '12 kişiyle mücadele edeceğiz' dedik ama 15-16 kişiyle mücadele ettik. Türkiye Futbol Federasyonu bu işi heryerine bulaştırdı" ifadelerini kullandı.

"SADECE 3 İSTANBUL TAKIMI MI VAR?"

"Takımı sahadan çekmeyi düşündünüz mü?" sorusuna Körüstan, "Takımı sahadan çekmek doğru değil. Mücadeleye devam etmek zorundasınız. Tepkinin de bir sınırı var. Sahadan çekseniz daha büyük şeyler olur. Önümüzdeki sene Türkiye Kupası'na katılmama sorunu olur. Biz maça çıkmadan zaten tur atlayacakları kararı verilmiş. Biz ne yaparsak yapalım önemli değil. Seyirciye de hayret ediyorum. O sahaya nasıl girmediler. Bizim gibi sakin insanlar bile çıldırdı. Futbolu yönetenlere yapıcı olacak durumumuz yok. 3 tane İstanbul takımı mı var? Bursaspor şampiyon olmadı mı? Tertemiz şampiyon oldu. Beğenmediler. 'Bize şaibeliler lazım' dediler. Her sene yaşadıklarımızı düşünün. Artarak geliyor" dedi.

"NE OLUYOR BURADA YA?"

"Benim de tanıdığım görüştüğüm hakemler var" diyen Başkan Körüstan, "Sohbet ettiğim hakemler de var. Ama maç esnasında konuşmayız. Maç biter, herşey soğur ondan sonra muhabbet ederiz. Bizim devre arasında Lütfü Arıboğan geliyor sohbet ediyor. Ne oluyor burada ya? Lütfü abi sevdiğimiz bir insandır. İyi de sohbetimiz var. Sen bir kere hakem olarak yapamazsın. Temsilci olarak da yapamazsın. Ben burada art niyet ararım. Maçtan sonra bu tepkimi dile getirdim. Ağzıma ne geliyorsa söyledim. Hakeme, "Katliam yapmaya gelmiysin" dedim. Burada Melo'ya, Burak'a nasıl sabretti bilmiyorum. Daha ilk 45 dakikada 9 kişi kalmaları lazım. Bu işi beceremiyorlar. Kesinlikle beceremiyorlar. E-Bilet'i de hepsini de yüzlerine gözlerine bulaştırdılar. Böyle bir lig hiç yaşandı mı?Eğitim de mi almıyor bunlar?" şeklinde konuştu.

"HERKES YERİNİ BİLECEK"

Maçtan sonra yaşananlara ve tribünlerin tepkisine değinen Körüstan, "11 ay sonra değil daha kongrenin ertesinde başladı. İlk maçta 25. dakikada yönetim istifa diye bağırdılar. Bunu belli bir grup yaptı. Beni üzen öteki grupların buna müsaade etmesi. 2-3 maçtır aşırı küfür ediliyor. Ben protestoya karşı değilim. Ama küfür ediyorsan olmaz. Bana ettikleri küfürleri aynen iade ediyorum. Kendilerini anlattılar o küfürlerle. Takımın motivasyonu o kadar çok bozuluyor ki. Herkesi yedik. Antalya maçı, 1-0 öndeyiz, Daum istifa, Colin git diye bağırıyorlar. Kongre kararı almamın sebebi protestoların durması. Biz bir yola çıktık. Bursaspor Kulübü'nde kan emiciler var dedik. Özür dilerim az bile söylemişim. Biz bunlarla mücadele edeceğimizi söyledik. Burada Ertuğrul Sağlam'ın kapısını yumruklamışlar. Herkes yerini bilecek. Çünkü bu anarşinin durması lazım. Bunu meslek haline getirmişler. Etrafımdakiler etkileniyor. Benim de bir ailem var. Sadece bizim mücadelemizle olmaz. Gerçek Bursaspor taraftarının buna dur demesi lazım. Dünkü maça küfürle başladık" ifadelerini kullandı.

"3 AYRICALIKLI KULÜP SEYİRCİSİ BURAYA GİREMEZ"

Bugün kulüp internet sitesinden yapılan açıklamayla ilgili de konuşan Körüstan şunları söyledi:
"Biz E-Bilet uygulamasına karşıydık. Bugünkü kararla da girmiyoruz. kart basmışlar bizim logomuz bile yanlış. Bana sormadan nasıl satarsın. Ben uygulamayı daha onaylamamışım. Gelir dağılımı ile ilgili de adaletsizlik var. 4 takımı şampiyon görüyorsun en temiz takımı şampiyon görmüyorsun. Bizim iki tane şampiyonluğumuz var. Trabzonspor kupayı istiyoruz diye bağırıyor ya. O kupa bizim. Biz tertemiz bir şekilde gitmişiz. Hiç kimse konuşmasın. Ama bizi ayrı sayıyorlar. Kent bütünlüğünü sağlamamız lazım önce. Biz bugün TFF'ye E-Bilet için protesto yazımızı geçtik. Zaten kombinemiz var. Geri kalan 2 bin bileti satmayız olur biter. Burada hukuksal çok yanlışlar var. Avukatlarımızla çalışıyoruz. Konunun üzerine gidilecek. Belki biz önümüzdeki sene de misafir takım fiyatlarını yüksek tutacağız. 3 ayrıcalıklı kulüp seyircisi buraya giremez. 1000 TL. Büyüksün ya, ver parayı al bileti. Aynı tribünleri aynı paraya yapacak. Bizim şansımız kombine olarak satmışız zaten. Bizden başka aynı tribünü karşılıklı satan kulüp yok kombine olarak. Seneye de aynısını yapacağız."

"TABİİ Kİ HATALARIMIZ VAR"

Özeleştiride bulunan Körüstan, "Bir kere yüzde yüz herşeyi doğru yapmamız mümkün değil. Çok hatalarımız oldu. Kendimizi savunmak için bazı şeyler söyleyebiliriz. Hatalıyız. Birkaç tane daha transfer yapmamız gerekiyordu. Baştan işin içine daha fazla girmeliydik. Direk başkanın topa girmesi gerekiyormuş. En kurumsal kulüp Galatasaray diyoruz orada da başkan topa giriyor. Doğrusu böyleymiş. Biraz geç anladık. Transferde yüzde 70 doğru yaptığınız zaman başarılı sayılıyorsunuz. Bizim yüzde 70-80 oynuyor. Önemli olan aynı hataları tekrar yapmamak" dedi.

"DAHA DA SERTLEŞİRİZ"

"Kalan 5 maçta neyle karşılaşırız?" sorusuna Başkan Körüstan, "Daha da sertleşiriz. Etkilenmeyiz. TFF artık düşünüp, ne oluyor demeli. Kendi düşünmesi lazım. O onun problemi. Tepkimiz daha farklı türde olur. Dünkü maçta fiili saldırı olmadığına dua etsinler" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.