Hava Durumu

Bursaspor Başkanı Erkan Körüstan'dan tezahürat çıkışı

Bursaspor Başkanı Erkan Körüstan, çirkin ve kötü tezahürat konusunda ceza sınırına geldiklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2014 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2014 15:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor Başkanı Erkan Körüstan'dan  tezahürat çıkışı

Yeşil-beyazlı takımın Başkanı Erkan Körüstan, Özlüce Tesisleri’nde tribün liderleriyle bir araya geldi.
Bursaspor’un problemleri ile ilgili tribün liderleriyle görüş alışverişinde bulunduklarını ifade eden Körüstan, “Çok olumlu bir görüşme gerçekleştirdik. Çirkin ve kötü tezahürat ile ilgili de konuştuk. 'Bursasporumuzu başarıya nasıl ulaştırabiliriz?' Bu sıkıntının yanıtı için görüş alışverişinde bulunduk. Deplasmana gittiğimizde rakip takımın başkanları bizlere ‘sizdeki taraftar bizde olsa çok şeyler yaparız’ diyorlar. Övgüyle Bursaspor taraftarından söz ediyorlar. Şampiyon olduğumuz sezon kent ve taraftar bütünlüğü vardı. O sezon sonunda Fair-Play ödülünü almıştık. Aynısını bu sezonda bekliyorum. Türkiye Kupası’nı el birliği ile Bursa’ya getireceğimize canı gönülden inanıyorum. Bütün tribün liderlerimize buraya geldikleri için teşekkür ediyorum. Bu toplantılarımız bundan sonra sıklıkla devam edecektir. Hepsine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Tribün liderleri adına Teksaslı Bursasporlular Derneği Başkanı Mehmet Güzelsöz, toplantının gündemi hakkında şu açıklamayı yaptı; “Bu kritik süreçte bizleri toplantıya çağırdığı için başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bursa’da oynanacak olan Antalyaspor ve ondan sonraki maçlarımızda ceza sınırında olduğumuzu başkanımız bize iletti. Çirkin ve kötü tezahürat sebebiyle bundan sonra ligde alacağımız cezayla seyircisiz oynama cezası olacak. Gerçi Fenerbahçe’nin cezası kaldırıldı ama bizim başımıza ne geleceğini bilmediğimiz için tedbirimizi kendimiz almak istiyoruz. Akhisar Belediyespor maçında edeceğimiz bir tek küfür sebebiyle yarı final maçını seyircisiz oynama ve Antalyaspor lig maçında edilecek tek bir küfürden dolayı da Çaykur Rizespor maçını seyircisiz oynama tehlikesi var. Buradan tüm grup liderleri olarak genç arkadaşlarımıza seslenmek istiyoruz. Bu maçlarımızı ve sezon sonuna kadar olan tüm maçlarımızı küfürsüz olarak tamamlamak istiyoruz. Nasıl şampiyon olduğumuz sezon Fair-Play ödülünü aldıysak bu yarım sezonda da bu başarıyı tekrar elde edeceğimize inanıyoruz. Şimdiden herkese çok teşekkür ediyorum.”

Toplantının ardından “Bursaspor için Küfür Etme, Ettirme” sloganını Başkan Erkan Körüstan ve tribün liderleri hep birlikte söylediler.

BURSASPOR BU ZAMANA KADAR 450 BİN TL CEZA ALDI

Öte yandan Bursaspor, 19 haftası geride Spor Toto Süper Lig'de, ‘çirkin ve kötü tezahürat' ve ayrıca saha olayları sebebiyle bugüne kadar PFDK tarafından toplam 450 bin TL para cezasına çarptırıldı. Spor Toto Süper Lig’de seyircisiz oynama cezası sınırında, Ziraat Türkiye Kupası’nda ise 2 kez çirkin ve kötü tezahürattan dolayı ceza alan yeşil-beyazlı kulüp, bu konu için taraftarlara uyarılarda bulundu.

Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, “Çirkin ve kötü tezahüratta bulunmayınız. Yanıcı, yakıcı maddeleri stadyuma sokmayınız, kullanmayınız ve kullanmaya teşebbüs edenlere müsaade etmeyiniz. Sahaya hiçbir şekilde yabancı madde atmayınız ve attırmayınız. Sporda Şiddet ve Düzensizliğin önlenmesine dair kanunda belirtilen fiilleri işleyenler için cezalar öngörülmektedir. Bu nedenle stadyumumuzu her maçta dolduran ve coşkulu tezahüratlarınız ile takımımıza büyük destek olan siz taraftarlarımızdan daha duyarlı olmanızı rica eder, sonsuz teşekkürlerimizi sunarız” denildi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.