Hava Durumu

Bursaspor'da kongrede ikinci aday çıkabilir

Bursaspor kongre kulislerinde bir grup genel kurul üyesinin Mesut Mestan'ın karşısına yeni bir aday çıkarmak için kolları sıvadığı konuşuluyor. Ancak bunun için tüzük değişikliği gerekiyor. Eğer tüm prosedürler yerine getirilirse kongrenin iki ya da daha fazla aday arasında geçme ihtimali bulunuyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2019 08:20
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2019 08:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor'da kongrede ikinci aday çıkabilir

Mesut Mestan'ın tek aday olduğu genel kurul öncesi için yeni gelişmeler var.

Bursaspor'da 23 Haziran'da yapılacak ve Mesut Mestan'ın tek başkan adayı olarak gideceği genel kurul için geri sayım sürerken, kulislerle büyük bir hareketlilik yaşanıyor. Bir grup genel kurul üyesi kongrede tüzük değişikliğine giderek Mestan'ın karşısına yeni bir başkan adayı çıkarma fikri üzerinde duruyor. Bursaspor camiası bu sürpriz gelişmeyle çalkalanırken, tüzük değişikliği için hayli çetrefilli bir yol izlenmesi gerekiyor. Dernekler kanununa göre kongrede tüzük değişikliğinin yapılmasının önünde bir engel bulunmuyor. Buna göre öncelikle genel kurula katılan kongre üyelerinin onda biri tüzük değişikliği için genel kurul Divan Başkanlığına imzalı önerge verme zorunluluğunda.

ÜÇTE İKİSİNİN ONAYI GEREK

Eğer bu sağlanırsa, Olağanüstü Genel Kurul Divan Başkanlığı bu önergeyi kongre gündemine alarak oylama işlemine geçme durumunda. Oylamada genel kurul üyelerinin üçte ikisi 'evet' dediği takdirde tüzük değişikliği yapılmasının önü açılıyor. Burada dikkat çeken husus tüzük değişikliğin mevcut kongreden itibaren geçerli olduğunun belirtilmesi ve yönetim ile başkan adaylığı hakkında bulunan tüm maddelerin değiştiril-mesinin şart olması. Tüm bunlar sağlandığı takdirde kongrede Mesut Mestan'ın kar-şısına yeni bir başkan adayının çıkma ihtimali var. Bu durumda Bursaspor'un olağanüstü kongresi çift ya da daha fazla sayıda başkan adayı arasında geçebilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.