Hava Durumu

Bursaspor'da salgın nedeniyle kongre izne tabi

Bursaspor Yönetimi eğer bir olağanüstü kongre kararı alırsa önünde 31 Ekim'e kadar salgın engeli var. Yeşil Beyazlı kulüp ancak ilgili makamların vereceği izin dahilinde genel kurulu toplayabilir.

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2020 08:11
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2020 08:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor'da salgın nedeniyle kongre izne tabi

KAMUYA DUYURULDU

Bursaspor'da camianın Mesut Mestan yönetiminden beklediği olağanüstü genel kurul kararının önünde salgın engeli var. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından 24 Temmuz'da yapılan basın açıklamasında, "7244 sayılı Yeni Koronavirüs (Covıd-19) Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'da dernekler tarafından verilecek bildirim ve beyannameler ile dernek genel kurul toplantılarının 31/7/2020 tarihine kadar erteleneceği, bu sürenin 3 aya kadar İçişleri Bakanı'nca uzatılabileceği hükmüne istinaden söz konusu süre Bakanlık makamının 24.07.2020 tarihli ve 4720 sayılı oluru 31.10.2020 tarihine kadar uzatılmıştır." ifadelerine yer verildi.

CHP KURULTAYI ÖRNEK

Bu durumda Bursaspor'da olası bir olağanüstü kongre kararında genel kurul toplanamayacak. Ancak geçtiğimiz hafta sonu Ankara'da yapılan Cumhuriyet Halk Partisi 37'nci Olağan Kurultayı örnek teşkil ediyor. CHP Yönetim kurultay için özel izin başvurusunda bulunmuş ve salgın kurallarına uyulması şartıyla kurultaya izin çıkmıştı. Aynı durum Bursaspor için de geçerli. Bursaspor'da da Yönetim Kurulu'nun olası olağanüstü genel kurul yapma kararı alması durumunda ilgili makamlardan kongrenin toplanabilmesi için izin alması gerekiyor. Kongrenin toplanabilmesi için kapalı mekanlar yerine açık alan şartı arandığı öğrenildi. Ayrıca salgın kurallarına göre diğer tedbirlere uyulması ve sosyal mesafeye uygun fiziksel şartın aranması ana hususlar olarak dikkat çekiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.