Hava Durumu

Bursaspor'dan gençlik aşısı

Süper Lig'in ilkyarısı tamamlanırken, ligin ilk yarısında 21 yaş ve altı en fazla yerli oyuncuya şans veren kulüp Bursaspor oldu. Yeşil Beyazlılar'da 6 oyuncunun altyapıdan yetişmesi dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 27.12.2018 08:32
Haber Güncellenme Tarihi: 27.12.2018 08:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor'dan gençlik aşısı

SAMET AYBABA FAKTÖRÜ

Spor Toto Süper Lig'de 2018-19 sezonunun ilk yarısı geride kalırken maddi sıkıntı içindeki kulüpler genç oyuncularına daha fazla şans tanıdı. 18 takım içerisinden bu noktada en dikkat çekici ekip ise Bursaspor oldu. Yeşil Beyazlı kulüp, 21 yaş ve altı yerli oyunculara ligde en fazla süre veren takım olarak kendisini gösterdi. Genç oyunculara verdiği önemle adından söz ettiren teknik direktör Samet Aybaba, Bursaspor'da ligin ilk yarısında 21 yaş ve altında olan 6 oyuncusuna forma şansı verdi. Bu süreçte 18 yaşındaki Çağatay Yılmaz,19 yaşındaki Ramazan Keskin ve Burak Kapacak, 21 yaşındaki Muhammed Şengezer, kaptan Ertuğrul Ersoy ve sonradan Ankaragücü'ne kiralanan Kubilay Kanatsızkuş, Yeşil Beyazlı formayı terletti.

TÜM GENÇLER VAKIFKÖY'DEN

Söz konusu 6 oyuncunun tamamının Bursaspor altyapısından yetişmesi dikkat çekti. Kaptanlığa yükselen Ertuğrul Ersoy bin 260 dakika, Burak Kapacak 506 dakika, kaleci Muhammed Şengezer 180 dakika, Ramazan Keskin 151 dakika forma giyerken, Çağatay Yılmaz ve Kubilay Kanatsızkuş ise son dakikalarda oyuna girerek lig maçında sahada yer aldı. Diğer 17 takıma bakıldığında ise 4 ekip yerli 21 yaş ve altı oyuncularına ligde süre şansı tanımadı. Bu ekipler Akhisarspor, Çaykur Rizespor, Sivasspor ve Başakşehir oldu. Ligin üst sıralarında yer alan Kasımpaşa, oynattığı 4 yerli ve genç oyuncusuyla Bursaspor'u takip etti. Antalyaspor'dan 15 yaşındaki Fehmi Koç ise bu sezon Avrupa'nın beş büyük ligi ve Süper Lig'de forma giyen en genç isim oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.