Hava Durumu

Bursaspor'dan hakemlere sert tepki

Bursaspor Yönetim Kurulu, Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanan Eskişehirspor maçı hakemlerinin yazdığı rapora sert tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2014 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2014 15:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor'dan hakemlere sert tepki

Yeşil-beyazlı kulüp yönetimi tarafından yapılan açıklamada, "Yaşanan hakem faciası tüm gerçekliği ile karşımızda dururken, maçın hakemlerinin hazırladıkları skandal raporlar, kulübümüze yönelik planın boyutlarını da anlamamıza yol açmıştır" denildi. 

Bursaspor Yönetimi, kulubün resmi internet sitesinden, Eskişehirspor maçının hakem raporları hakkında bir açıklama yaptı.

Açıklamada, Bursaspor'un hakkının gasp edildiği yönündeki görüşlerin tüm spor kamuoyunda dile getirildiği ifade edilerek, "Maçın hakemi Serkan Çınar ve 4. hakem Erbay Aldemir'in sanki aynı kalemden çıkmışçasına büyük bir benzerlik içeren raporlarında, oyuncumuzun ismi dışında yazılanların hiçbiri gerçeği ifade etmemektedir. Futbol kamuoyunun gözü önünde gerçekleşmiş olan ve yayıncı kuruluş tarafından değişik açılardan defalarca ekrana getirilmiş olduğu halde, oyuncumuz Ferhat Kiraz'ın, rakip oyuncunun göğsüne yaralamak kastıyla şiddetli tekme attığına ilişkin beyan ortaya konması, sahada maruz kaldığımız haksızlığın devam ettirilmek istenmesine dair bir işarettir.

Ayrıca tekmeye maruz kaldığı iddia edilen oyuncunun bir süre yerde kalmış olduğuna dair beyan da tümüyle asılsızdır. Herhangi bir darbe almayan rakip oyuncunun yere yatmadığı net bir şekilde görüntülerle sabittir. Eğer Disiplin Kurulu, tümüyle yanlı ve yanlış bu rapor doğrultusunda süreci tamamlarsa, maç sırasında ödediğimiz haksız bedelin sonrasında, ikinci kez büyük bir haksızlıkla karşı karşıya kalmamız kaçınılmazdır" denildi. 

Bursaspor Yönetim Kurulu, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Galatasaray-Fenerbahçe maçında, hakem Halis Özkahya, Raul Meireles'in kendisine tükürdüğünü rapor etmesine karşın, Merkez Hakem Kurulu'nun yayıncı kuruluş görüntüsü ve uzman görüşü alarak, 'söz konusu tükürük değil, konuşma esnasında ağızdan istem dışı çıkmış olan zerreciklerdir' diyerek kararını bunun üzerinden vermesi, hakem raporlarının da tartışmalı nitelikte olabileceğini ve yargılamada esas teşkil etmeyebileceğini göstermiştir. Buradan yola çıkarak, Ferhat Kiraz dosyasını ele alırken, Merkez Hakem Kurulu'nun bir tarafa olayın gerçekleştiği anın görüntülerini, diğer tarafa hakem ve gözlemci raporunu koymalarını ve elbette ellerini vicdanlarına koyarak karar vermelerini beklemekteyiz.

Öte yandan; maçta verdiği hatalı kararları tescillenen hakem Serkan Çınar'ın, maçın görüntülerini izledikten sonra olayın rapor ettiği şekilde gerçekleşmediğini anlamamış olması mümkün değildir. Rapordaki abartılı ve yanlış ifadeler disiplin sürecini etkileyebileceği halde, henüz bir düzeltme yapmamış olan Serkan Çınar ve 4. hakem Erbay Aldemir'i vicdanlarıyla baş başa bırakıyor, disiplin sürecini büyük bir dikkatle izleyeceğimizi ve haksızlığın devam etmesi halinde tepkimizin daha farklı olacağının bütün kamuoyu tarafından bilinmesini istiyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.