Hava Durumu

Bursaspor Daum'la ilk maçına çıkacak

Bursaspor yeni teknik direktörü Christoph Daum, çıkacağı ilk resmi maçta Spor Toto Süper Ligin 1. haftasında deplasmanda oynayacağı Eskişehirspor maçını kazanarak sezoa 3 puanla başlamak istiyor. Spor Toto Süper Lig’in ilk haftasında Bursaspor, Pazar günü Eskişehirspor deplasmanına konuk olacak. UEFA Avrupa Ligi’ne veda ederek taraftarına büyük hayal kırıklığı yaşatan yeşil beyazlılar, yeni teknik direktörü Christoph Daum yönetiminde çıkacağı ilk resmi maçı kazanarak lige iyi bir başlangıç yapmak istiyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2013 10:28
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2013 10:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor Daum'la ilk maçına çıkacak

Bursaspor, Spor Toto Süper Lig’in 1. haftasında deplasmanda oynayacağı Eskişehirspor ile 65. kez karşı karşıya gelecek. Süper Lig tarihinde 52 kez karşı karşıya gelen iki ekipten Bursaspor 16 kez galip gelmeyi başarırkın, sahadan 16 kez mağlup ayrıldı. Oynanan 20 müsabaka ise berabere tamamlandı. Süper Final’de 2 kez, 2.Lig’de 4 kez ve Türkiye Kupası’nda ise 6 kez karşı karşıya gelen iki ekipten yeşil beyazlılar, Eskişehirspor ağlarını Süper Lig’de dahil olmak üzere toplam 78 kez havalandırdı. Kalesinde ise. 71 gol gördü.

DÜDÜK AYDINUS’TA

18 Ağustos Pazar günü saat 20.00’da Eskişehir Atatürk Stadı’nda oynanacak. Spor Toto Süper Lig’de ilk kez 6 hakem uygulaması yapılacak olan müsabakanda Fırat Aydınus düdük çalacak. Aydınus’un yardımcılıklarını Serkan Ok ve Aleks Taşçıoğlu yapacak. Müsabakanın 4. hakemi Kemal Yılmaz. Çizgi hakemleri ise Volkan Bayarslan ve Emre Malok olacak.

DAUM İLE İLK RESMİ MAÇ

Bursaspor’un UEFA Avrupa Ligi’nde Vojvodina’ya elenmesinin ardından takımdan gönderilen Hikmet Karaman’ın yerine göreve gelen Alman Teknik Direktör Christoph Daum, yeşil beyazlı takımla ilk resmi maçına çıkacak. Alman teknik adam, yeşil beyazlı kulüple çıkacağı ilk maçta sahadan galibiyetle ayrılarak, lige yeni takımıyla iyi bir başlangıç yapmak istiyor.

OZAN İPEK ŞOKU

Bursaspor’da Avusturya kampında oynanan Eintracht Frankfurt maçında sakatlanan yıldız futbolcu Ozan İpek’in çapraz bağlarının koptuğu ve en az 6 ay sahalarda uzak kalacağı açıklanmıştı. Yıldız futbolcu Eskişehirspor, maçında takımını yalnız bırakacak. Ayrıca Arjantinli yıldız Fernando Belluschi’nin durumunun ise maç saatinde belli olacağı öğrenildi. Bursaspor'da bu iki futbolcu dışında başka bir eksik futbolcu bulunmuyor.

SAĞLAM ESKİ TAKIMINA KARŞI

Sezon başında Eskişehirsporla anlaşan Ertuğrul Sağlam, için de bu maçın farklı bir önemi var. Bursaspor'u tarihinde ilk kez şampiyon yaparak büyük başarıya imza atan Sağlam, yeşil beyazlı kulüpten ayrıldıktan sonra ilk defa rakip olacak. Sezon başında Eskişehirsporla anlaşan Sağlam, için de bu maçın farklı bir önemi var. Ayrıca geçtiğimiz sezon Bursaspor'da oynayan ve devre arasında İngiltere'nin Sunderland takımına transfer olan, sezon başında ise Eskişehirspor ile anlaşarak tekrar Türkiye'ye dönen Alfred N'Diaye'de eski takımına karşı mücadele edecek.

MUHTEMEL ONBİR

Bursaspor'un Eskişehirspor karşısına çıkacağı muhtemel onbirin şu şekilde olması bekleniyor:
"Sebastien Frey, Şener Özbayraklı, Serdar Aziz, İbrahim Öztürk, Basser, Stenislav Sestak, Murat Yıldırım, Fenando Belluschi (Şamil Cinaz), Tuncay Şanlı, Pablo Martin Batalla, Sebastian Pinto."
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.