Hava Durumu

Bursaspor, Ege'de moral arıyor

Bursaspor TFF 1. Lig'in 15. haftasında bugün saat 19.00'da deplasmanda Altınordu ile karşılaşacak. Bornova Stadı'ndaki mücadeleyi Adana bölgesi hakemlerinden Caner Ak yönetecek. Maç beIN Sports MAX HD-1'den canlı yayınlanacak.

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2019 09:55
Haber Güncellenme Tarihi: 15.12.2019 09:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor, Ege'de moral arıyor

TFF 1. Lig'de şampiyonluk isteyen Bursaspor, 15. hafta mücadelesinde deplasmanda Altınordu ile karşı karşıya gelecek. Genç oyunculara verdiği değerle ön plana çıkan 2 takım, saat 19.00'da Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu'nda 3 puan mücadelesi verecek. Puan kaybına tahammülü olmayan 2 takımın mücadelesi beIN Sports MAX HD-1'den canlı yayınlanacak. İzmir'deki karşılaşmayı Adana bölgesi hakemlerinden Caner Ak yönetecek, Ak'ın yardımcılıklarını Oğuz Terzi ile Oğuz Kaan Çalışır yapacak. İlk yarının bitimine 3 hafta kala, 15. haftaya Bursaspor 23 puanla 4. sırada girerken, Altınordu ise 13 puanla 14. basamakta yer alıyor.

ŞİDDETLE PUANA İHTİYAÇ VAR

Bursaspor'un ligdeki 6 maçlık yenilmezlik serisi geçtiğimiz hafta Giresunspor karşısında son buldu. Sahasında Karadeniz temsilcisine 3-2 mağlup olan Bursa ekibi, evindeki ilk yenilgisini aldı. Bu mağlubiyetin dışında son 7 haftalık dilimde 4 galibiyet alan Bursaspor, İzmir deplasmanında yeniden çıkışa geçmek istiyor. Altınordu ise geçtiğimiz haftayı Adanaspor karşısında evinde 1-0'lık skorla galibiyetle kapattı. Ligde 3 galibiyeti bulunan İzmir ekibi, bu galibiyetlerin tümünü iç sahada elde etti. Ligin genelinde ise Altınordu, topladığı 13 puanın 11'ine ev sahibi olduğu maçlarda ulaştı.

EN SON 49 YIL ÖNCE

İki ekip resmi olarak daha önce 8 kez karşılaştı. Son oynanan resmi maçta takvim yaprakları 17 Mayıs 1970'i gösterirken, iki ekip 49 yıllık aranın ardından ilk kez resmi bir maçta kozlarını paylaşacak. Ancak son 3 sezonda iki takım, 3 kez de hazırlık maçlarında karşı karşıya geldi. Hazırlık maçlarının tamamını Bursaspor kazanırken; resmi maçlarda da Yeşil Beyazlıların galibiyetlerde 4'e 2 üstünlüğü bulunuyor. İki resmi mücadelede ise taraflar eşitlikle sahadan ayrıldı.

GENÇLER ÖN PLANDA

İki takımın en çarpıcı özellikleri olarak altyapıya ve gençlere değer vermeleri öne çıkıyor. Ligin geride kalan haftalarında Bursaspor, 23 yaş ve 23 yaş altı 14 oyuncusuna süre verirken; Altınordu ise aynı kategoride 11 genç oyuncusunu oynattı. Bursaspor'da 17 yaşındaki Ali Akman, Altınordu'da ise 15 yaşındaki Burak İnce en genç forma giyen oyuncular oldu.

MUHTEMEL 11'LER

MAÇ HEYECANI AS TV'DE

İzmir Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu'nda bugün saat 19.00'da oynanacak Altınordu-Bursaspor maçının tüm heyecanı Bursa'nın marka kanalı AS TV'de yaşanacak. Sönmez Medya Spor Müdürü Süha Gürsoy ve Sönmez Medya Bursaspor muhabiri Tolga Öztaş'ın karşılaşma öncesi ve sonrasında Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu'ndan yapacağı yayınlarla ilk 11 ve tüm detaylar ekranlara yansıyacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.