Hava Durumu

Bursaspor Fransız le Guen ile anlaştı

Bursaspor uzun süredir peşinde olduğu Robert Prosinecki'de hayal kırıklığı yaşadı. Hırvat teknik adam Azerbaycan Milli Takımı Teknik Direktörlüğü'nden ayrılmayacağını açıkladı. Prosinecki'den olumsuz yanıt alan Bursaspor Fransız teknik direktör Paul Le Guen'le anlaşma sağladı.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2017 22:40
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2017 22:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor Fransız le Guen ile anlaştı

Bursaspor ilk olarak 22 Ocak'ta Bakü'ye giderek teklif götürdüğü, ardından bir kez daha kapısını çaldığı Azerbaycan Milli Takımı Teknik Direktörü Robert Prosinecki'den 143 gün içinde ikinci kez olumsuz yanıt aldı. Azerbaycan Futbol Federasyonu Hırvat teknik adamın sözleşmesinin devam ettiğini belirterek izin vermeyeceğini açıkladı. Prosinecki de yaptığı açıklamada, "Yılsonuna kadar sözleşmem var ve ben buna uymalıyım. Şunu söylemeliyim ki, bu durumda işyerimi değişecek bir neden görmüyorum" ifadelerini kullandı. Bursaspor Başkanı Ali Ay ısrarla istediği Robert Prosinecki'den ikinci kez olumsuz yanıt almanın şokunu yaşadı.

2 YILLIK TEKLİFİ KABUL ETTİ

Yeşil Beyazlılar'da bu gelişme üzerine apar topar alternatif isimler gündeme geldi. Yerli teknik direktör düşünmeyen Bursaspor iki yabancı antrenörle temasa geçti. Fransız Paul Le Guen ve Alman Jürgen Klinsmann'a teklif götürüldü. Klinsmann'ın yüksek üçret talep etmesi nedeniyle transfer girişimi olumsuz sonuçlandı. Paul Le Guen ise yapılan teklifi kabul etti. Yeşil Beyazlılar Fransız teknik direktör ile 2 yıllık anlaşma sağladı. 53 yaşındaki Le Guen daha önce Fransa'nın Rennes, Olimpik Lyon, Paris Saint Germain gibi kulüp takımlarında ve ayrıca Kamerun, Umman ve Nijerya milli takımlarında çalıştı. Le Guen'in Lyon'la 3 şampiyonluğu bulunuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.