Hava Durumu

Bursaspor-Galatasaray maçının bilançosu

Bursa Emniyet Müdürlüğü, Bursaspor ile Galatasaray arasında oynanan yarı final rövanş maçı sonrası çıkan olaylarla ilgili raporunu açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2014 11:27
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2014 11:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor-Galatasaray maçının bilançosu

Bursa Emniyet Müdürlüğü, 16 Nisan'da Bursa Atatürk Stadı'nda Bursaspor ile Galatasaray arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçı sonrası çıkan olaylarla ilgili raporunu açıkladı.

Emniyet Müdürlüğü, maç sonrasında yaşanan olaylar nedeniyle 29 kişi hakkında '6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun' hükümleri çerçevesinde işlem başlatıldığını duyurdu. 850 koltuğun zarar gördüğü olaylarda 9 polis memurunun çeşitli yerlerinden yaralandığı açıklandı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Bursaspor-Gatalasaray maçı sonrasında çıkan olayların bilançosu çıkartıldı. Açıklamada maç öncesi, esnasında ve sonrasında vukuu bulan olaylar sonucunda, Atatürk Stadyumu'nda 850 koltuk ve 3 tahliye kapısı panjuruna taraftarlarca zarar verildiği belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Olaylara müdahale eden emniyet müdürlüğümüz kadrosunda görevli 9 polis memuru, çeşitli yerlerinden yaralanmıştır. Futbol müsabakası sonrasında, çıkan olaylar ile ilgili kamera görüntüleri incelenerek 54 şahıs kimlik bilgileri tespit edilmiş, bu şahıslardan toplam 29'u hakkında ‘6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’ hükümleri çerçevesinde işlem başlatılmıştır. Emniyet Müdürlüğümüzce mevcut kamera görüntülerinden kimlik tespit çalışmaları devam etmektedir. İlimizin huzur ve güvenliği için çalışmalarımız devam edecektir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.