Hava Durumu

Bursaspor için tek çare kazanmak!

Yeşil Beyazlılar TFF 1. Lig'in 5. haftasında bugün Samsunspor'u ağırlayacak. Hakem Mustafa Kürşad Filiz'in düdük çalacağı karşılaşma saat 20.00'de başlayacak. Kritik mücadele TRT Spor ve beIN Max-1'den canlı yayınlanacak.

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2021 08:17
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2021 08:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor için tek çare kazanmak!

TFF 1. Lig'in 5. haftasında Bursaspor bu akşam evinde Yılport Samsunspor ile karşı karşıya gelecek. Bitçi Timsah Park'ta oynanacak mücadele saat 20.00'de start alacak.

İlk 4 maçta sadece 1 puan alabilen Yeşil Beyazlıların kritik Samsunspor maçını hakem Mustafa Kürşad Filiz yönetecek. Mustafa Kürşad Filiz'in yardımcılıklarını Mehmet Kapluhan ile Oğuz Kaan Çalışır yapacak olurken maçta Efe Tanrıverdi ise 4. hakem olarak görev alacak.

ÇOK KRİTİK MAÇ

Ligin piyasa değeri bakımında en güçlü ekibi olan Bursaspor, 4 haftada yalnızca 1 puan toplarken, güçlü bir kadro yapısına sahip olan Samsunspor ise 3 maça çıktı ve hanesine 6 puan yazdırdı. Yeşil Beyazlılar teknik direktör Fatih Tekke yönetiminde çıktığı 2 maçta da puan yüzü göremedi. Timsah son oynadığı Altınordu maçında 2-1'lik mağlubiyet alınca eleştiri okları bir anda Fatih Tekke'ye doğruldu.

MUHTEMEL 11'LER:

BURSASPOR: Erhan Erentürk, Mert Yılmaz, Luka Capan, Taha Altıkardeş, Onur Atasayar, Kubilay Sönmez, Emirhan Aydoğan, Massimo Bruno, Reagy Ofosu, Namıq Alaskarov, Tim Matavz.

SAMSUNSPOR: Aykut Özer, Ali Ülgen, Soner Gönül, Recep Yılmaz, Kevin Boli, Gökhan Karadeniz, Hasan Kılıç, Osman Çelik, Yasin Öztekin, Moryke Fofana, Tomane.

STAT: Bitçi Timsah Park
SAAT: 20.00
HAKEM: Mustafa Kürşad Filiz
YAYIN: Trt Spor, beIN Max-1

ÜSTÜNLÜK TİMSAH'TA

Bursaspor ile Samsunspor bugün oynanacak maçla 70. kez bir resmi maçta karşı karşıya gelecek. Bugüne kadar oynanan maçlarda Yeşil Beyazlıların Samsunspor'a karşı 27'ye 23'lük bir üstünlüğü bulunuyor. İki takım arasında oynanan 19 maçta ise galip gelen çıkmadı. Bursa'da oynanan maçlarda ise Bursaspor'un açık ara üstünlüğü bulunuyor. Yeşil Beyaz- lılar evinde oynadığı maçlarda Samsunspor karşısında 19 galibiyet, 7 beraberlik ve 7 mağlubiyet elde etti. Geçen sezon oynanan maçlarda Bursaspor evinde 3-0, Samsunspor ise kendi evinde 4-1 kazanmıştı.

TAKIMIN TOPLAM MALİYETİ AÇIKLANDI

Sezon başından bu yana toplam 17 transfer yapan Bursaspor'da yapılan bonservis ve yıllık ücretleri ödemeleri büyük tartışma yaratmıştı. Yeşil Beyazlılarda dün Medya Danışmanı Fatih Akkuş transfer sürecine ilişkin merak edilen detayları paylaştı. Yapılan açıklamada, "Toplam 8 yabancı 9 yerli transfer yapıldı. 2 oyuncu ile karşılıklı anlaşılarak yollar ayrıldı. Mevcut kadroda kalan şu an 8 yabancı 7 yerli transfer var. Toplam bonservis tutarı 7.440.951 TL *Garanti ödenecek ücret 45.422.773 TL *Maç başı ücretleri 3.900.000 TL *Şampiyonluk primi 13.255.814 TL 1 yıllık tüm oyuncu grubunun bonservis dahil toplam maliyeti 56.723.724 TL Şampiyon olunması halinde toplam tutar 69.979.538 TL" ifadelerini kullandı. Bu paylaşımı Bursaspor ekip lideri Emin Adanur ve Başkan Hayrettin Gülgüler de onayladı.

ARTIK KALEYİ KAPATMA ZAMANI

Bursaspor 17 transfer yaparken özellikle defans bölgesini tamamen yeniledi. Yeşil Beyaz lılar buna rağmen bu sezon oynadığı 4 maçta da gol yedi. Geriden oyun kurmaya çalışan Timsah bu 4 maçta da özellikle stoper oyuncularının atağa çıkarken yaptığı pas hatası ve top kayıplarıyle kalesinde ciddi tehlikeler gördü. Bursaspor ayrıca bu ilk 4 maçta da kalesinde ilk golü gören takım oldu. Yeşil Beyazlılar sırasıyla Adanaspor'dan 1, Erzurumspor, Eyüpspor ve Altınordu'dan ise 2'şer gol yedi. Timsah rakip kalelere ise toplam 3 gol attı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.