Hava Durumu

Bursaspor kongresi devam ediyor

Bursaspor'da Başkan İbrahim Yazıcı'nın vefatının ardından Atatürk Spor Salonu'nda yapılan Olağanüstü Genel Kurul'da Hayri Yazıcı, Erkan Körüstan, İlhan Uslu, Mesut Mestan ve Muzaffer Önadım başkanlık için yarışıyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2013 21:56
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2013 21:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor kongresi devam ediyor

3 bin 175 üyesi bulunan, ancak bunların 2 bin 793'ünün oy kullanma hakkına sahip olduğu genel kurul saat 19.00'da başladı.

Divan Kurulu Başkanı Kadir Şankaya, çoğunluğun sağlandığını belirtirken, “Girişte yoğun bir katılım var. Televizyonlar canlı olarak yayınlıyor. Bursaspor’a yakışır bir genel kurul yapılmasını istiyorum. Bursaspor’umuza hayırlı olur” dedi.

Divan Kurulu Başkanı Kadir Şankaya, çoğunluğun sağlandığını belirtirken, “Girişte yoğun bir katılım var. Televizyonlar canlı olarak yayınlıyor. Bursaspor’a yakışır bir genel kurul yapılmasını istiyorum. Bursaspor’umuza hayırlı olur” dedi.
 

Divan Başkanlık Kurulu’nun belirlediği Şükrü Akyollu’nun başkanlığındaki Kongre Divan Kurulu Serkan Subaşı, Sedat Akgün ve Yalçın Aras görevde oluştu.

Salonun içersine kurulan ekranda  vefat eden İbrahim Yazıcı’nın konuşması “Bu kalp seni unutur mu’ şarkısıyla yayınlanınca, salonu dolduran tüm üyeler ayağa kalkarak, İbrahim Yazıcı lehine tezahürat yaparak alkışlaması dikkat çekti.

Bursaspor Olağanüstü Genel Kurulu'nda başkan adayları sırayla kürsüye gelerek delegelere seslendi.

İşte adayların  konuşmaları:

Muzaffer Önadım'ın konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Bursaspor’un üzerine oyun oynatmayacağıma namusum ve şerefim üzerine söz veriyorum. Bursastore gelirlerinin arttırılması gerekiyor. 2012 gelirleri son derece komiktir. Mahfel’in Bursaspor’a devredilmesi konusunda gerekli sözü aldım. Yeni  stadımızın Bursaspor’a kazandırılması adına namus ve şeref sözü veriyorum.

Mevcut hocamızla devam edip gereken transferler biran önce yapılacaktır. Yurtdışı kampının Bosna Hersek’te yapılmasını istiyorum. Bursasporumuzun çok değerli taraftarları asla yolda bırakmayacağıma onların başkanı olarak değil ağabeyi olarak söz veriyorum''


İlhan Uslu konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

''Sizlerden istediğim oy İbrahim Yazıcı’nın dik duruşunu devam ettirmek için. Bu dik duruş şampiyonluktan sonra herkesin hak verdiği çok güzel bir davranış oldu. Her türlü davranış Divan Kurulu toplantılarında paylaşılacaktır.

Özlüce’nin kazandırılması için belediye başkanlığımıza başvurduk ve şu anda mecliste sıra bekliyor. Özlüce’de sportif amaçlar dışında eğitim amaçları için de yerler ayrılmıştır. Bizler buraya vakıf kuracağız. Bunların temellerini atacağız ve Bursaspor sevdalısı öğrenciler yetiştireceğiz. Hikmet Karaman hocamızla devam edeceğimizi hiç bir başkan adayı söylemedi. Hikmet Karaman ile devam etmek istiyoruz. Kombine fiyatlarını düşük tutup büyük rakamlara ulaşmak istiyoruz. Aile kombinesi çıkarmayı planlıyoruz.  Stad konusunda maddi sorunlar var. Sayın Altepe’ye gidip gerekirse Spor Bakanı, gerekirse Başbakan gerekirse de Cumhurbaşkanı’ndan bu sorunun çözülmesini isteyeceğiz. Bursaspor’un gelişmesi ve yükselmesi için çaba sarfediyoruz''

Erkan Körüstan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Bu kongre başkanımız İbrahim Yazıcı’nın vefatından sonra gelişen acele kongredir. Bu kongrenin sonucu ne olursa olsun şölene dönüşmemesi gerek. Projeler Kurulu başkanlığına eski başkanlarımızdan Murat Gülez’i getirdik. Koşmak hep koşmak gerekir. Bursasporumuz ayağa kalkmış durumda bize düşen onu koşturmak.

Spor kulübü iradesinde bulunan vakıf projesini inşa edeceğiz. Sürdürülebilir başarı, ticari kazanç Bursaspor’un geleceği için hizmete geçireceğiz. Hedeflerimiz ve projelerimiz büyük ama hiç biri hayal değil. Geleceğin Bursasporlularına her anlamda destek sağlayacağız. Yatırım yaptığımız her projenin geleceğimiz olduğunu hiçbir zaman unutmayacağız. Sizden sadece düğmeye basmanızı istiyoruz. Bursaspor’un ve Bursaspor Başkanı’nın kimseyle küslüğü olmaz.''

Mesut Mestan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Ben koltuk sevdalısı değilim. Bizim sevdamız Bursaspor’dur. Ben görevden hiç bir zaman kaçmadım. Çok çalışarak biz başarıyı elde ettik. İnsanların hayal ettiği başarıyı çok çalışarak kazandık. Sportif başarı yakaladık ama kurumsallık anlamda uzun zamandan beri yakalayamadık. Önce kurumsallık diyoruz ondan sonra da şeffaf yönetim düşünüyoruz. 

Baktığınızda her şey şeffaf olacak. İndirimli maç biletlerinden ve ürünlerden yararlanabilmelidirler. Biz kolej projemizi bitirdik ve yerini hazırladık. Geçmişte yaptığımız transferler Bursaspor’a hep faydalı olmuştur. Bursaspor’a şerefimle hizmet edeceğim. 10 yıldır çok çaılştık çok şey öğrendik.''

Son olarak başkan adayı Hayri Yazıcı kürsüye geldi.

Yazıcı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Bursaspor’a nice yürekler hizmet etti. Aramızda olmayanları rahmetle anıyorum. Bursaspor’a son sezonlarda yaşatılan başarı için onlara minnettarız. Rahmetli büyük başkanımız ve kardeşim İbrahim Yazıcı’dan sonra buraya gelmek hiç kolay değil. Onun bıraktığının üstüne koymak için buraya geldik. Bursaspor basamak yeri değil hizmet edenlerin yeri. Az konuşup çok iş yapacağız.

Beklentiler arttı bunun farkındayız. Bursaspor’un hakkını kimseye yedirmeyiz. Bursaspor’u sevenlerle kucaklaşmak için geliyoruz. Bursaspor’u bölmek için değil sahiplenmek için buradayız. Bursaspor’u kimseye muhtaç olmayan bir takım yapmak için buradayız. Başkan Yazıcı’yı hiç bir zaman unutmayacağız, unutturmayacağız. Kazanan Bursaspor olsun. "

Salonun içersine kurulan dev erkanda görevi başında vefat eden İbrahim Yazıcı’nın konuşması “Bu kalp seni unutur mu’ şarkısıyla yayınlanınca, salonu dolduran tüm üyeler ayağa kalkarak, İbrahim Yazıcı lehine tezahürat yaparak alkışlaması dikkat çekti.
 
Başkan adaylarından Muzaffer Önadım konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi.
 
Önadım esas aday olma amacının Bursaspor’un üstüne çöken karabulutları dağıtmak olduğunu söyledi.
 
Önadım, "Bursaspor’un üzerine oyun oynatmayacağıma namusum ve şerefim üzerine söz veriyorum. Bursastore gelirlerinin arttırılması gerekiyor. 2012 gelirleri son derece komiktir. Mahfel’in Bursaspor’a devredilmesi konusunda gerekli sözü aldım. Yeni arena stadımızın Bursaspor’a kazandırılması adına namus ve şeref sözü veriyorum. Mevcut hocamızla devam edip gereken transferler biran önce yapılacaktır. Yurtdışı kampının Bosna Hersek’te yapılmasını istiyorum. Bursasporumuzun çok değerli taraftarları asla yolda bırakmayacağıma onların başkanı olarak değil ağabeyi olarak söz veriyorum. şeklinde konuştu.
 
 
Kürsüye gelen ikinci aday İlhan Uslu oldu.
 
Uslu konuşmasında;
 
Sizlerden istediğim oy İbrahim Yazıcı’nın dik duruşunu devam ettirmek için. Bu dik duruş şampiyonluktan sonra herkesin hak verdiği çok güzel bir davranış oldu. Her türlü davranış Divan Kurulu toplantılarında paylaşılacaktır. Özlüce’nin kazandırılması için Belediye Başkanlığımıza başvurduk ve şu anda mecliste sıra bekliyor. Özlüce’de sportif amaçlar dışında eğitim amaçları için de yerler ayrılmıştır. Bizler buraya vakıf kuracağız. Bunların temellerini atacağız ve Bursaspor sevdalısı öğrenciler yetiştireceğiz. Bizim hiç bir iş adamımız Bursaspor’lu değil malesef. Benim çocuğum 10 yaşında ve şampiyonlukla büyüdü. Biz bu çocuklarımıza 10 -15 sene sonra Bursaspor’u taşıyabilecek konuma getireceğiz. Hikmet Karaman hocamızla devam edeceğimizi hiç bir başkan adayı söylemedi. Hikmet Karaman ile devam etmek istiyoruz. Transfer çalışmamızı, kamp programımızın gün ve saatlerini belirledik. Hocamızı sonuna kadar desteklemeliyiz. Önemi olan transferleri gerçekleştirdiğimizde Bursaspor hedefi olan Avrupa’daki başarıya ulaşacaktır. Teknik kadroya hiç bir zaman müdahale etmeyeceğiz. Yapılacak büyük yanlışta gerekeni yapacağız. Önerilerinizi Bursaspor’a yakışır şekilde uygulacağız. Bursaspor tarihinde ilk kez bir yönetim kurulunda bir bayan arkadaşımız bizim listemizde. Kombine fiyatlarını düşük tutup büyük rakamlara ulaşmak istiyoruz. Aile kombinesi çıkarmayı planlıyoruz. Çocuklarımızı stada getirmenin yolunu bu şekilde değerlendireceğiz. Stad konusunda maddi sorunlar var. Sayın Altepe’ye gidip gerekirse Spor Bakanı, gerekirse Başbakan gerekirse de Cumhurbaşkanı’ndan bu sorunun çözülmesini isteyeceğiz. Bursaspor’un gelişmesi ve yükselmesi için çaba sarfediyoruz. Bursaspor Bursasporlularındır. şeklinde görüşlerini belirtti.
 
Üçüncü aday olarak Erkan Körüstan kürsüye çıktı. Körüstan;
 
Bu kongre başkanımız İbrahim Yazıcı’nın vefatından sonra gelişen acele kongredir. Bu kongrenin sonucu ne olursa olsun şölene dönüşmemesi gerek. Projeler Kurulu başkanlığına eski başkanlarımızdan Murat Gülez’i getirdik. Koşmak hep koşmak gerekir. Bursasporumuz ayağa kalkmış durumda bize düşen onu koşturmak. Spor Kulübü iradesinde bulunan vakıf projesini inşa edeceğiz. Sürdürülebilir başarı, ticari kazanç Bursaspor’un geleceği için hizmete geçireceğiz. Hedeflerimiz ve projelerimiz büyük ama hiç biri hayal değil. Geleceğin Bursasporlularına her anlamda destek sağlayacağız. Yatırım yaptığımız her projenin geleceğimiz olduğunu hiçbir zaman unutmayacağız. Sizden sadece düğmeye basmanızı istiyoruz. Bursaspor’un ve Bursaspor Başkanı’nın kimseyle küslüğü olmaz. şeklinde konuştu.
 
Kürsüye gelen dördüncü isim Mesut Mestan.
 
Mestan;
 
"Ben koltuk sevdalısı değilim. Bizim sevdamız Bursaspor’dur. Ben görevden hiç bir zaman kaçmadım. Çok çalışarak biz başarıyı elde ettik. İnsanların hayal ettiği başarıyı çok çalışarak kazandık. Sportif başarı yakaladık ama kurumsallık anlamda uzun zamandan beri yakalayamadık. Önce kurumsallık diyoruz ondan sonra da şeffaf yönetim düşünüyoruz. Siz Bursasporluları sevindirmek için, tekrar kupa kaldırmak için adayım. Baktığınızda her şey şeffaf olacak. Bursasporluların avantajı olmalı. İndirimli maç biletlerinden ve ürünlerden yararlanabilmelidirler. Biz kolej projemizi bitirdik ve yerini hazırladık. Bursaspor’u ileri getireceğiz daha ileri getireceğiz. Geçmişte yaptığımız transferler Bursaspor’a hep faydalı olmuştur. Bursaspor’a şerefimle hizmet edeceğim. 10 yıldır çok çaılştık çok şey öğrendik. Tecrübelerimizle yeni projeler ürettik. Biz kimsenin adamı değiliz. Biz Bursaspor’a gönül verenlerin adamıyız. " sözleriyle kongre üyelerine seslendi.
 
 
Son olarak başkan adayı Hayri Yazıcı kürsüye geldi.
 
Yazıcı;
 
"Bursaspor’a nice yürekler hizmet etti. Aramızda olmayanları rahmetle anıyorum. Bursaspor’a son sezonlarda yaşatılan başarı için onlara minnettarız. Rahmetli büyük başkanımız ve kardeşim İbrahim Yazıcı’dan sonra buraya gelmek hiç kolay değil. Onun bıraktığının üstüne koymak için buraya geldik. Bursaspor basamak yeri değil hizmet edenlerin yeri. Az konuşup çok iş yapacağız. Beklentiler arttı bunun farkındayız. Bursaspor’un hakkını kimseye yedirmeyiz. Bursaspor’u sevenlerle kucaklaşmak için geliyoruz. Bursaspor’u bölmek için değil sahiplenmek için buradayız. Bursaspor’u kimseye muhtaç olmayan bir takım yapmak için buradayız. Başkan Yazıcı’yı hiç bir zaman unutmayacağız, unutturmayacağız. Kazanan Bursaspor olsun. " diyerek sözlerini noktaladı.
Salonun içersine kurulan dev erkanda görevi başında vefat eden İbrahim Yazıcı’nın konuşması “Bu kalp seni unutur mu’ şarkısıyla yayınlanınca, salonu dolduran tüm üyeler ayağa kalkarak, İbrahim Yazıcı lehine tezahürat yaparak alkışlaması dikkat çekti.
 
Başkan adaylarından Muzaffer Önadım konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi.
 
Önadım esas aday olma amacının Bursaspor’un üstüne çöken karabulutları dağıtmak olduğunu söyledi.
 
Önadım, "Bursaspor’un üzerine oyun oynatmayacağıma namusum ve şerefim üzerine söz veriyorum. Bursastore gelirlerinin arttırılması gerekiyor. 2012 gelirleri son derece komiktir. Mahfel’in Bursaspor’a devredilmesi konusunda gerekli sözü aldım. Yeni arena stadımızın Bursaspor’a kazandırılması adına namus ve şeref sözü veriyorum. Mevcut hocamızla devam edip gereken transferler biran önce yapılacaktır. Yurtdışı kampının Bosna Hersek’te yapılmasını istiyorum. Bursasporumuzun çok değerli taraftarları asla yolda bırakmayacağıma onların başkanı olarak değil ağabeyi olarak söz veriyorum. şeklinde konuştu.
 
 
Kürsüye gelen ikinci aday İlhan Uslu oldu.
 
Uslu konuşmasında;
 
Sizlerden istediğim oy İbrahim Yazıcı’nın dik duruşunu devam ettirmek için. Bu dik duruş şampiyonluktan sonra herkesin hak verdiği çok güzel bir davranış oldu. Her türlü davranış Divan Kurulu toplantılarında paylaşılacaktır. Özlüce’nin kazandırılması için Belediye Başkanlığımıza başvurduk ve şu anda mecliste sıra bekliyor. Özlüce’de sportif amaçlar dışında eğitim amaçları için de yerler ayrılmıştır. Bizler buraya vakıf kuracağız. Bunların temellerini atacağız ve Bursaspor sevdalısı öğrenciler yetiştireceğiz. Bizim hiç bir iş adamımız Bursaspor’lu değil malesef. Benim çocuğum 10 yaşında ve şampiyonlukla büyüdü. Biz bu çocuklarımıza 10 -15 sene sonra Bursaspor’u taşıyabilecek konuma getireceğiz. Hikmet Karaman hocamızla devam edeceğimizi hiç bir başkan adayı söylemedi. Hikmet Karaman ile devam etmek istiyoruz. Transfer çalışmamızı, kamp programımızın gün ve saatlerini belirledik. Hocamızı sonuna kadar desteklemeliyiz. Önemi olan transferleri gerçekleştirdiğimizde Bursaspor hedefi olan Avrupa’daki başarıya ulaşacaktır. Teknik kadroya hiç bir zaman müdahale etmeyeceğiz. Yapılacak büyük yanlışta gerekeni yapacağız. Önerilerinizi Bursaspor’a yakışır şekilde uygulacağız. Bursaspor tarihinde ilk kez bir yönetim kurulunda bir bayan arkadaşımız bizim listemizde. Kombine fiyatlarını düşük tutup büyük rakamlara ulaşmak istiyoruz. Aile kombinesi çıkarmayı planlıyoruz. Çocuklarımızı stada getirmenin yolunu bu şekilde değerlendireceğiz. Stad konusunda maddi sorunlar var. Sayın Altepe’ye gidip gerekirse Spor Bakanı, gerekirse Başbakan gerekirse de Cumhurbaşkanı’ndan bu sorunun çözülmesini isteyeceğiz. Bursaspor’un gelişmesi ve yükselmesi için çaba sarfediyoruz. Bursaspor Bursasporlularındır. şeklinde görüşlerini belirtti.
 
Üçüncü aday olarak Erkan Körüstan kürsüye çıktı. Körüstan;
 
Bu kongre başkanımız İbrahim Yazıcı’nın vefatından sonra gelişen acele kongredir. Bu kongrenin sonucu ne olursa olsun şölene dönüşmemesi gerek. Projeler Kurulu başkanlığına eski başkanlarımızdan Murat Gülez’i getirdik. Koşmak hep koşmak gerekir. Bursasporumuz ayağa kalkmış durumda bize düşen onu koşturmak. Spor Kulübü iradesinde bulunan vakıf projesini inşa edeceğiz. Sürdürülebilir başarı, ticari kazanç Bursaspor’un geleceği için hizmete geçireceğiz. Hedeflerimiz ve projelerimiz büyük ama hiç biri hayal değil. Geleceğin Bursasporlularına her anlamda destek sağlayacağız. Yatırım yaptığımız her projenin geleceğimiz olduğunu hiçbir zaman unutmayacağız. Sizden sadece düğmeye basmanızı istiyoruz. Bursaspor’un ve Bursaspor Başkanı’nın kimseyle küslüğü olmaz. şeklinde konuştu.
 
Kürsüye gelen dördüncü isim Mesut Mestan.
 
Mestan;
 
"Ben koltuk sevdalısı değilim. Bizim sevdamız Bursaspor’dur. Ben görevden hiç bir zaman kaçmadım. Çok çalışarak biz başarıyı elde ettik. İnsanların hayal ettiği başarıyı çok çalışarak kazandık. Sportif başarı yakaladık ama kurumsallık anlamda uzun zamandan beri yakalayamadık. Önce kurumsallık diyoruz ondan sonra da şeffaf yönetim düşünüyoruz. Siz Bursasporluları sevindirmek için, tekrar kupa kaldırmak için adayım. Baktığınızda her şey şeffaf olacak. Bursasporluların avantajı olmalı. İndirimli maç biletlerinden ve ürünlerden yararlanabilmelidirler. Biz kolej projemizi bitirdik ve yerini hazırladık. Bursaspor’u ileri getireceğiz daha ileri getireceğiz. Geçmişte yaptığımız transferler Bursaspor’a hep faydalı olmuştur. Bursaspor’a şerefimle hizmet edeceğim. 10 yıldır çok çaılştık çok şey öğrendik. Tecrübelerimizle yeni projeler ürettik. Biz kimsenin adamı değiliz. Biz Bursaspor’a gönül verenlerin adamıyız. " sözleriyle kongre üyelerine seslendi.
 
 
Son olarak başkan adayı Hayri Yazıcı kürsüye geldi.
 
Yazıcı;
 
Salonun içersine kurulan dev erkanda görevi başında vefat eden İbrahim Yazıcı’nın konuşması “Bu kalp seni unutur mu’ şarkısıyla yayınlanınca, salonu dolduran tüm üyeler ayağa kalkarak, İbrahim Yazıcı lehine tezahürat yaparak alkışlaması dikkat çekti.
 
Başkan adaylarından Muzaffer Önadım konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi.
 
Önadım esas aday olma amacının Bursaspor’un üstüne çöken karabulutları dağıtmak olduğunu söyledi.
 
Önadım, "Bursaspor’un üzerine oyun oynatmayacağıma namusum ve şerefim üzerine söz veriyorum. Bursastore gelirlerinin arttırılması gerekiyor. 2012 gelirleri son derece komiktir. Mahfel’in Bursaspor’a devredilmesi konusunda gerekli sözü aldım. Yeni arena stadımızın Bursaspor’a kazandırılması adına namus ve şeref sözü veriyorum. Mevcut hocamızla devam edip gereken transferler biran önce yapılacaktır. Yurtdışı kampının Bosna Hersek’te yapılmasını istiyorum. Bursasporumuzun çok değerli taraftarları asla yolda bırakmayacağıma onların başkanı olarak değil ağabeyi olarak söz veriyorum. şeklinde konuştu.
 
 
Kürsüye gelen ikinci aday İlhan Uslu oldu.
 
Uslu konuşmasında;
 
Sizlerden istediğim oy İbrahim Yazıcı’nın dik duruşunu devam ettirmek için. Bu dik duruş şampiyonluktan sonra herkesin hak verdiği çok güzel bir davranış oldu. Her türlü davranış Divan Kurulu toplantılarında paylaşılacaktır. Özlüce’nin kazandırılması için Belediye Başkanlığımıza başvurduk ve şu anda mecliste sıra bekliyor. Özlüce’de sportif amaçlar dışında eğitim amaçları için de yerler ayrılmıştır. Bizler buraya vakıf kuracağız. Bunların temellerini atacağız ve Bursaspor sevdalısı öğrenciler yetiştireceğiz. Bizim hiç bir iş adamımız Bursaspor’lu değil malesef. Benim çocuğum 10 yaşında ve şampiyonlukla büyüdü. Biz bu çocuklarımıza 10 -15 sene sonra Bursaspor’u taşıyabilecek konuma getireceğiz. Hikmet Karaman hocamızla devam edeceğimizi hiç bir başkan adayı söylemedi. Hikmet Karaman ile devam etmek istiyoruz. Transfer çalışmamızı, kamp programımızın gün ve saatlerini belirledik. Hocamızı sonuna kadar desteklemeliyiz. Önemi olan transferleri gerçekleştirdiğimizde Bursaspor hedefi olan Avrupa’daki başarıya ulaşacaktır. Teknik kadroya hiç bir zaman müdahale etmeyeceğiz. Yapılacak büyük yanlışta gerekeni yapacağız. Önerilerinizi Bursaspor’a yakışır şekilde uygulacağız. Bursaspor tarihinde ilk kez bir yönetim kurulunda bir bayan arkadaşımız bizim listemizde. Kombine fiyatlarını düşük tutup büyük rakamlara ulaşmak istiyoruz. Aile kombinesi çıkarmayı planlıyoruz. Çocuklarımızı stada getirmenin yolunu bu şekilde değerlendireceğiz. Stad konusunda maddi sorunlar var. Sayın Altepe’ye gidip gerekirse Spor Bakanı, gerekirse Başbakan gerekirse de Cumhurbaşkanı’ndan bu sorunun çözülmesini isteyeceğiz. Bursaspor’un gelişmesi ve yükselmesi için çaba sarfediyoruz. Bursaspor Bursasporlularındır. şeklinde görüşlerini belirtti.
 
Üçüncü aday olarak Erkan Körüstan kürsüye çıktı. Körüstan;
 
Bu kongre başkanımız İbrahim Yazıcı’nın vefatından sonra gelişen acele kongredir. Bu kongrenin sonucu ne olursa olsun şölene dönüşmemesi gerek. Projeler Kurulu başkanlığına eski başkanlarımızdan Murat Gülez’i getirdik. Koşmak hep koşmak gerekir. Bursasporumuz ayağa kalkmış durumda bize düşen onu koşturmak. Spor Kulübü iradesinde bulunan vakıf projesini inşa edeceğiz. Sürdürülebilir başarı, ticari kazanç Bursaspor’un geleceği için hizmete geçireceğiz. Hedeflerimiz ve projelerimiz büyük ama hiç biri hayal değil. Geleceğin Bursasporlularına her anlamda destek sağlayacağız. Yatırım yaptığımız her projenin geleceğimiz olduğunu hiçbir zaman unutmayacağız. Sizden sadece düğmeye basmanızı istiyoruz. Bursaspor’un ve Bursaspor Başkanı’nın kimseyle küslüğü olmaz. şeklinde konuştu.
 
Kürsüye gelen dördüncü isim Mesut Mestan.
 
Mestan;
 
"Ben koltuk sevdalısı değilim. Bizim sevdamız Bursaspor’dur. Ben görevden hiç bir zaman kaçmadım. Çok çalışarak biz başarıyı elde ettik. İnsanların hayal ettiği başarıyı çok çalışarak kazandık. Sportif başarı yakaladık ama kurumsallık anlamda uzun zamandan beri yakalayamadık. Önce kurumsallık diyoruz ondan sonra da şeffaf yönetim düşünüyoruz. Siz Bursasporluları sevindirmek için, tekrar kupa kaldırmak için adayım. Baktığınızda her şey şeffaf olacak. Bursasporluların avantajı olmalı. İndirimli maç biletlerinden ve ürünlerden yararlanabilmelidirler. Biz kolej projemizi bitirdik ve yerini hazırladık. Bursaspor’u ileri getireceğiz daha ileri getireceğiz. Geçmişte yaptığımız transferler Bursaspor’a hep faydalı olmuştur. Bursaspor’a şerefimle hizmet edeceğim. 10 yıldır çok çaılştık çok şey öğrendik. Tecrübelerimizle yeni projeler ürettik. Biz kimsenin adamı değiliz. Biz Bursaspor’a gönül verenlerin adamıyız. " sözleriyle kongre üyelerine seslendi.
 
 
Son olarak başkan adayı Hayri Yazıcı kürsüye geldi.
 
Yazıcı;
 
Salonun içersine kurulan dev erkanda görevi başında vefat eden İbrahim Yazıcı’nın konuşması “Bu kalp seni unutur mu’ şarkısıyla yayınlanınca, salonu dolduran tüm üyeler ayağa kalkarak, İbrahim Yazıcı lehine tezahürat yaparak alkışlaması dikkat çekti.
 
Başkan adaylarından Muzaffer Önadım konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi.
 
Önadım esas aday olma amacının Bursaspor’un üstüne çöken karabulutları dağıtmak olduğunu söyledi.
 
Önadım, "Bursaspor’un üzerine oyun oynatmayacağıma namusum ve şerefim üzerine söz veriyorum. Bursastore gelirlerinin arttırılması gerekiyor. 2012 gelirleri son derece komiktir. Mahfel’in Bursaspor’a devredilmesi konusunda gerekli sözü aldım. Yeni arena stadımızın Bursaspor’a kazandırılması adına namus ve şeref sözü veriyorum. Mevcut hocamızla devam edip gereken transferler biran önce yapılacaktır. Yurtdışı kampının Bosna Hersek’te yapılmasını istiyorum. Bursasporumuzun çok değerli taraftarları asla yolda bırakmayacağıma onların başkanı olarak değil ağabeyi olarak söz veriyorum. şeklinde konuştu.
 
 
Kürsüye gelen ikinci aday İlhan Uslu oldu.
 
Uslu konuşmasında;
 
Sizlerden istediğim oy İbrahim Yazıcı’nın dik duruşunu devam ettirmek için. Bu dik duruş şampiyonluktan sonra herkesin hak verdiği çok güzel bir davranış oldu. Her türlü davranış Divan Kurulu toplantılarında paylaşılacaktır. Özlüce’nin kazandırılması için Belediye Başkanlığımıza başvurduk ve şu anda mecliste sıra bekliyor. Özlüce’de sportif amaçlar dışında eğitim amaçları için de yerler ayrılmıştır. Bizler buraya vakıf kuracağız. Bunların temellerini atacağız ve Bursaspor sevdalısı öğrenciler yetiştireceğiz. Bizim hiç bir iş adamımız Bursaspor’lu değil malesef. Benim çocuğum 10 yaşında ve şampiyonlukla büyüdü. Biz bu çocuklarımıza 10 -15 sene sonra Bursaspor’u taşıyabilecek konuma getireceğiz. Hikmet Karaman hocamızla devam edeceğimizi hiç bir başkan adayı söylemedi. Hikmet Karaman ile devam etmek istiyoruz. Transfer çalışmamızı, kamp programımızın gün ve saatlerini belirledik. Hocamızı sonuna kadar desteklemeliyiz. Önemi olan transferleri gerçekleştirdiğimizde Bursaspor hedefi olan Avrupa’daki başarıya ulaşacaktır. Teknik kadroya hiç bir zaman müdahale etmeyeceğiz. Yapılacak büyük yanlışta gerekeni yapacağız. Önerilerinizi Bursaspor’a yakışır şekilde uygulacağız. Bursaspor tarihinde ilk kez bir yönetim kurulunda bir bayan arkadaşımız bizim listemizde. Kombine fiyatlarını düşük tutup büyük rakamlara ulaşmak istiyoruz. Aile kombinesi çıkarmayı planlıyoruz. Çocuklarımızı stada getirmenin yolunu bu şekilde değerlendireceğiz. Stad konusunda maddi sorunlar var. Sayın Altepe’ye gidip gerekirse Spor Bakanı, gerekirse Başbakan gerekirse de Cumhurbaşkanı’ndan bu sorunun çözülmesini isteyeceğiz. Bursaspor’un gelişmesi ve yükselmesi için çaba sarfediyoruz. Bursaspor Bursasporlularındır. şeklinde görüşlerini belirtti.
 
Üçüncü aday olarak Erkan Körüstan kürsüye çıktı. Körüstan;
 
Bu kongre başkanımız İbrahim Yazıcı’nın vefatından sonra gelişen acele kongredir. Bu kongrenin sonucu ne olursa olsun şölene dönüşmemesi gerek. Projeler Kurulu başkanlığına eski başkanlarımızdan Murat Gülez’i getirdik. Koşmak hep koşmak gerekir. Bursasporumuz ayağa kalkmış durumda bize düşen onu koşturmak. Spor Kulübü iradesinde bulunan vakıf projesini inşa edeceğiz. Sürdürülebilir başarı, ticari kazanç Bursaspor’un geleceği için hizmete geçireceğiz. Hedeflerimiz ve projelerimiz büyük ama hiç biri hayal değil. Geleceğin Bursasporlularına her anlamda destek sağlayacağız. Yatırım yaptığımız her projenin geleceğimiz olduğunu hiçbir zaman unutmayacağız. Sizden sadece düğmeye basmanızı istiyoruz. Bursaspor’un ve Bursaspor Başkanı’nın kimseyle küslüğü olmaz. şeklinde konuştu.
 
Kürsüye gelen dördüncü isim Mesut Mestan.
 
Mestan;
 
"Ben koltuk sevdalısı değilim. Bizim sevdamız Bursaspor’dur. Ben görevden hiç bir zaman kaçmadım. Çok çalışarak biz başarıyı elde ettik. İnsanların hayal ettiği başarıyı çok çalışarak kazandık. Sportif başarı yakaladık ama kurumsallık anlamda uzun zamandan beri yakalayamadık. Önce kurumsallık diyoruz ondan sonra da şeffaf yönetim düşünüyoruz. Siz Bursasporluları sevindirmek için, tekrar kupa kaldırmak için adayım. Baktığınızda her şey şeffaf olacak. Bursasporluların avantajı olmalı. İndirimli maç biletlerinden ve ürünlerden yararlanabilmelidirler. Biz kolej projemizi bitirdik ve yerini hazırladık. Bursaspor’u ileri getireceğiz daha ileri getireceğiz. Geçmişte yaptığımız transferler Bursaspor’a hep faydalı olmuştur. Bursaspor’a şerefimle hizmet edeceğim. 10 yıldır çok çaılştık çok şey öğrendik. Tecrübelerimizle yeni projeler ürettik. Biz kimsenin adamı değiliz. Biz Bursaspor’a gönül verenlerin adamıyız. " sözleriyle kongre üyelerine seslendi.
 
 
Son olarak başkan adayı Hayri Yazıcı kürsüye geldi.
 
Yazıcı;
 

 

Divan Kurulu Başkanı Kadir Şankaya, çoğunluğun sağlandığını belirtirken, “Girişte yoğun bir katılım var. Televizyonlar canlı olarak yayınlıyor. Bursaspor’a yakışır bir genel kurul yapılmasını istiyorum. Bursaspor’umuza hayırlı olur” dedi.
 
Konuşmanın ardından Divan Başkanlık Kurulu’nun belirlediği Şükrü Akyollu’nun başkanlığındaki Kongre Divan Kurulu Serkan Subaşı, Sedat Akgün ve Yalçın Aras görevde oluştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.