Hava Durumu

Bursaspor son 11 yılın en ağır yenilgisini aldı

Teknik Direktör Christoph Daum’un, ‘Kazanmak için gidiyoruz’ dediği Galatasaray maçından ağır bir yenilgi çıktı. Hiçbir varlık gösteremeyen Yeşil Beyazlılar maçtan 6-0 gibi farklı bir skorla mağlup ayrıldı.

Haber Giriş Tarihi: 03.02.2014 08:14
Haber Güncellenme Tarihi: 03.02.2014 08:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor son 11 yılın en ağır yenilgisini aldı

Karşılaşma tempolu başlarken, Yeşil Beyazlılar kontrollü bir oyun ortaya koydu. 12. dakikada Galatasaray golü buldu. Felipe Melo orta alanda aldığı topu sağ çizgiye doğru sürdü. Brezilyalı’nın ortasında Yeşil Beyazlı savunma pozisyonu adeta seyretti ve altıpas üzerinde Sneijder topu ağlara gönderdi. Golün ardından Bursaspor oyun kurmakta güçlük çekerken, dakikalar 20’yi gösterdiğinde Sneijder’n ceza alanı dışından vuruşunda skor 2-0’a geldi. Ev sahibi takım 24. dakikada Eboue ile skoru 3-0’a taşırken, Yeşil Beyazlılar’ın kötü futbolu devam etti.

FARK AÇILDI

Pozisyon üzerine pozisyona giren Galatasaray, 43. dakikada Taiwo ve Civelli’nin art arda hatalarıyla skoru 4-0’a taşıdı. İlkyarı da bu skorla sona erdi. Yeşil Beyazlılar maçın ikinci devresine de aynı kadroyla çıkarken, direnç göstermekten uzak bir görüntü çizdiler. Karşılaşmanın 66. dakikasında Drogba skoru 5-0’a getirirken, 88’de Selçuk İnan son sözü söyledi ve Bursaspor maçtan 6-0’lık skorla mağlup ayrıldı.

11 yıl sonra

Bursaspor tarihinin en ağır yenilgilerinden birini aldı. Yeşil Beyazlılar en son 2002-2003 sezonunda Fenerbahçe’ye 7-1 mağlup olmuştu. Timsah o tarihten bu yana Şampiyonlar Ligi, Lig, Avrupa Ligi ve kupa karşılaşmaları da dahil olmak üzere 6 farklı mağlup olmadı. Bu arada Galatasaray da 1999-2000 sezonunun ardından bir kez daha Bursaspor’u 6-0’lık skorla mağlup etti.

Maçı uzatmadı

Bursasppor’un Galatasaray karşısında aldığı ağır yenilgi sonucu hakem Mete Kalkavan maçı uzatmadı. Genç hakem, 90 dakikanın dolmasından 13 saniye sonra maçı bitirdi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.