Hava Durumu

Bursaspor tehlikeye bir adım daha yaklaştı

Bursaspor, kötü gidişata Antalyaspor deplasmanında da "dur" diyemedi. Sinan Bakış ile eşitliği sağladığı maçta Kubilay ile çok sayıda pozisyondan yararlanamayan Yeşil Beyazlılar, Eto'o'yu durduramadı ve ligde bırakacak puanları son 2 haftaya bıraktı.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2017 05:00
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2017 05:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor tehlikeye bir adım daha yaklaştı

Spor Toto Süper Lig 32. hafta maçında Bursaspor, Antalyaspor'a konuk oldu. Antalya Arena Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ilk bölümlerinde topa sahip olan taraf Yeşil Beyazlılar olsa da iki takım da etkili bir pozisyon üretemedi. 27. dakikada etkili gelen ev sahibi ekipte Deniz Kadah'ın vuruşu direkten oyun alanına dönerken, Timsah 32. dakikada geriye düştü. Kullanılan köşe atışında Diego'nun indirdiği topu önünde bulan Samuel Eto'o plase bir vuruşla ağları havalandırarak takımını 1-0 öne geçirdi. Golden sonra da baskısını sürdüren Akdeniz temsilcisinde Eto'o ve Danilo'nun şutlarına kaleci Harun geçit vermedi.

BU İŞİN ŞAKASI KALMADI

İlk yarıyı 1-0 yenik kapatan Bursaspor, ikinci yarıya hızlı başladı ve bunun karşılığını 47. dakikada aldı. Erdem Özgeç'in sağ kanattan yaptığı ortada Sinan Bakış, yerden bir vuruşla topu filelerle buluşturarak durumu 1-1'e getirdi. 57'de Jorquera'nın ceza sahası dışından çektiği şutta top önce direğe ardından kaleci Ferhat'a çarparak oyun alanına geri dönerken, 73'te ise Batalla'nın ara pasında Ferhat ile karşı karşıya kalan Kubilay'ın vuruşunu Sakıb çizgiden çıkararak mutlak bir golü önledi. Ancak 80'de bir kez daha sahneye çıkan Eto'o ceza sahası dışından attığı golle maçın skorunu belirledi ve Timsah sahadan 2-1 yenik ayrılarak düşme korkusunu yaşamaya başladı.

MAÇTAN DAKİKALAR

İKİNCİ YARI

90' Hakem Halil Umut Meler müsabakanın bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor.

90' Sağ kanattan gelişen atakta Erdem Özgenç ortasını penaltı noktasının sağ tarafına doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Kubilay Kanatsızkuş kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

90' Ceza yayının gerisinden kullanılan serbest vuruşta Erdem Özgenç doğrudan kaleyi düşünüyor ancak kaleci Ferhat Kaplan sol köşeye uzanıyor ve bu topu kontrol ediyor.

90' Dördüncü hakemin işareti ile müsabakanın sonuna en az 3 dakikalık oynanmamış süre bölümü ilave ediliyor.

87' Bursaspor cephesinde son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Cristobal Jorquera oyundan alınırken yerine Emre Taşdemir oyuna dahil oluyor.

83' Ev sahibi Antalyaspor skorun verdiği rahatlıkla kısa paslarla organize olmaya çalışıyor.

80' GOL! Antalyaspor, Samuel Eto'o ile tekrar öne geçiyor! Hızlı gelişen atakta Samuel Eto'o pasını sağ çapraza göndermek istiyor ancak savunmadan seken top tekrar önünde kalıyor. Golcü oyuncu ceza yayı gerisinden sağ ayağının içi ile çok güzel bir şut çıkartıyor ve topu sağ köşeden filelerle buluşturuyor.

78' Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Serdar Özkan ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Salih Dursun kafa ile pasını altıpas çizgisine indiriyor. Bu noktada bulunan Diego Angelo bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak savunma son anda araya giriyor.

76' Kırmızı beyazlılarda son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Charles Fernando oyundan alınırken yerine Emre Güral oyuna dahil oluyor.

74' Antalyaspor'da Sandro rakibi Furkan Soyalp'e yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.

73' Pablo Batalla'nın ara pası ile kaleci ile karşı karşıya kalan Kubilay Kanatsızkuş ceza sahasına giriyor ancak kaleciyi geçmek isterken topun kontrolünü kaybediyor. Ceza sahası içi sol çaprazında tekrar topu kontrol eden Kubilay doğrudan kaleyi düşünüyor ancak savunmada Sakıb Aytaç bu topu çizgi üzerinden kafa ile çıkartıyor.

72' Ceza yayı sağ çaprazında topla buluşan Charles Fernando doğrudan kaleyi düşünüyor ancak top savunmadan geri geliyor.

70' Antalyaspor'de ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Danilo Campos oyundan alınırken yerine Yekta Kurtuluş oyuna dahil oluyor.

67' Cristobal Jorquera'nın ara pası ile Kubilay Kanatsızkuş kaleci ile karşı karşıya kalıyor ancak kaleci Ferhat Kaplan çıkıyor ve son anda topu kontrol ediyor.

63' Antalyaspor cephesinde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Ramon Motta oyundan alınırken yerine Serdar Özkan oyuna dahil oluyor.

60' Müsabakanın üçte ikilik bölümü geride kalırken ev sahibi Antalyaspor'un topla oynamadaki üstünlüğü devam ediyor.

57' Pablo Batalla'nın pası ile ceza yayı içerisinde topla buluşan Cristobal Jorquera bekletmeden sert vuruyor ancak top sağ kale direğine çarparak oyun alanına geri dönüyor.

56' Bursaspor'da Tomas Sivok rakibi Sandro'ya yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.

55' Sol kanatta topla buluşan Sakıb Aytaç ortasını uzak direğe doğru göndermek istiyor ancak top kalenin üzerinden dışarı gidiyor.

52' Erdem Özgenç sağ kanatta topla birlikte hareketleniyor ve ceza sahasına girmeden ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Sinan Bakış kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.

49' Bursaspor'da Furkan Soyalp rakibi Salih Dursun'a yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.

47' GOOLL!! Bursaspor, Sinan Bakış ile beraberliği yakalıyor! Sağ kanatta topla buluşan Erdem Özgenç ceza alanı çizgisi üzerinden ortasını penaltı noktasının ön tarafına doğru gönderiyor. Bu noktada bulunan Sinan Bakış gelişine yerden vuruşunu yapıyor ve topu sağ köşeden filelerle buluşturuyor.

46' Bursaspor cephesinde ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Bogdan Stancu oyundan alınırken yerine Furkan Soyalp oyuna dahil oluyor.

46' Müsabakanın ikinci yarısı konuk ekip Bursaspor'un vuruşu ile başlıyor.

İLK YARI

45' Hakem Halil Umut Meler ilk yarının bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor.

45' Dördüncü hakemin işareti ile müsabakanın ilk yarısının sonuna en az 3 dakikalık oynanmamış süre bölümü ilave ediliyor.

43' Sol çaprazda topla buluşan Sakıb Aytaç ortasını altıpas sağ tarafına doğru gönderiyor. Bu noktada topla buluşan Danilo Campos topu düzelterek vuruşunu yapıyor ancak kaleci Harun Tekin gole izin vermiyor.

41' Yeşil timsahlarda ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Sakatlanan Ertuğrul Ersoy oyundan alınırken yerine Ricardo Faty oyuna dahil oluyor.

40' Bursaspor'da Ertuğrul Ersoy sakatlık geçiriyor ve muhtemelen oyuna devam edemeyecek.

36' Penaltı noktası sol çaprazında topla buluşan Samuel Eto'o doğrudan kaleyi düşünüyor. Kaleci Harun Tekin'den dönen top altıpas sağ çaprazında Danilo Campos'un önünde kalıyor. Danilo Campos bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Harun Tekin bir kez daha gole izin vermiyor.

35' Ceza sahası sol çaprazının hemen gerisinden kullanılan serbest vuruşta Ramon Motta doğrudan kaleyi düşünüyor ancak top barajda kalıyor.

32' GOL! Antalyaspor, Samuel Eto'o ile öne geçiyor! Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Ramon Motta ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Bu noktada bulunan Diego Angelo kafa ile pasını altıpas alanına doğru indiriyor. Sağ kale direği önünde topu kontrol eden Samuel Eto'o dönerek vuruşunu yapıyor ve topu sağ köşeden filelerle buluşturuyor.

29' Antalyaspor'da Charles Fernando hava topu mücadelesinde rakibi Şamil Cinaz'a yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.

27' Sağ kanattan gelişen atakta Ondrej Celustka ceza sahasına giriyor ve son çizgiye inerek ortasını yerden ön direğe doğru gönderiyor. Bu noktaya hareketlenen Deniz Kadah vuruşunu yapıyor ancak top sol kale direğine çarparak oyun alanına geri dönüyor.

26' Karşılaşma bu dakikalarda çok düşük tempoda ilerliyor.

22' Bursaspor'da Bogdan Stancu rakibi Diego Angelo ile girdiği mücadele sonrasında kısa süreli sakatlık geçiriyor.

18' Ev sahibi Antalyaspor kısa paslarla pozisyon üretmeye çalışıyor.

15' Samuel Eto'o'nun pası ile ceza yayı gerisinde topla buluşan Diego Angelo doğrudan kaleyi düşünüyor ancak top savunmadan geri geliyor.

12' Bu dakikalarda karşılıklı top kayıpları ile mücadele devam ediyor.

8' Bursaspor'da Erdem Özgenç kısa süreli sakatlık geçiriyor.

4' Ceza yayının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Cristobal Jorquera ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak savunma bu topu karşılıyor.

1' Müsabaka ev sahibi Antalyaspor'un vuruşu ile başlıyor.

MAÇ METRE

STAT: Antalya Arena

HAKEMLER: Halil Umut Meler, Mustafa Emre Eyisoy, ilker Takpak

ANTALYASPOR: Ferhat Kaplan, Ondrej Celutska, Salih Dursun, Diego Angelo, Sakıb Aytaç, Sandro Guimaraes, Charles Fernando Da Silva, Deniz Kadah, Campos Danilo, Ramon Motta, Samuel Etoo

Yedekler: Saso Fornezzi, Luis Chico, Zeki Yıldırım, Yekta Kurtuluş, Jean Armel Drole, Serdar Özkan, Emre Güral

Teknik Direktör: Rıza Çalımbay

BURSASPOR: Harun Tekin, Erdem Özgenç, Ertuğrul Ersoy, Tomas Sivok, Onur Atasayar, Şamil Çinaz, Cristobal Jorquera, Pablo Batalla, Sinan Bakış, Bogdan Stancu, Kubilay Kanatsızkuş

Yedekler: Mert Günok, Emre Taşdemir, İsmail Konuk, Ricardo Faty, Furkan Soyalp, Josua John, Sercan Yıldırım

Teknik Direktör: Adnan Örnek

GOLLER: 32'-80' Samuel Etoo (Antalyaspor), 47' Sinan Bakış (Bursaspor)

SARI KARTLAR: 29' Charles Fernando, 74' Sandro Guimaraes (Antalyaspor), 49' Furkan Soyalp, 57' Tomas Sivok (Bursaspor)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.