Hava Durumu

Bursaspor Teknik Direktörü Daum'dan flaş açıklamalar

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, zaman zaman yaşanan zorlukları çok iyi aştıklarını ifade ederek, Batalla’yı tamamen sildiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2013 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2013 15:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor Teknik Direktörü Daum'dan flaş açıklamalar

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında, kendi evinde Kayseri Erciyesspor'u ağırlayacak olan Bursaspor'da teknik direktör Daum, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Bursaspor ile yollarını olaylı bir şekilde ayıran Arjantinli futbolcu Batalla'yı tamamen sildiğini vurgulayan Daum, "Kendi sahamızda konsantrasyonumuzu, İnegöl maçı gibi yüksek tutmak zorundayız. Kayseri Erciyesspor ile İnegölspor arasında sadece kalite farkı var. Bu müsabakada çok baskılı olmamız gerekiyor. Takımımız üstüne koyarak gidiyor. Takımın fiziksel kapasitesi çok iyi durumda. Görünen net pozitif bir ilerleme var. Kayseri Erciyesspor maçında bunu devam ettirmek, üstüne koymak durumundayız" dedi.

"FUTBOLCULARIM SINIRLARINI ZORLADI"

Basın mensuplarının Trabzonspor maçı sonrası 'Bu kadroyla anca bu kadar olur' şeklindeki açıklamasını hatırlatması üzerine Daum, "Ben buraya geldiğimde bazı futbolcular Spor Toto Süper Lig'de oynayamaz bile dendi. Burada medyada da onu sormuştum. Bu konuyu kulübe yakın kişilerle de konuşmuştum. Taiwo hakkında ' Bursaspor'da çok zor oynar' açıklaması yapıldı. Ama şuana kadar tüm müsabakalarda oynadı. Bu futbolcumuzla çalışmalarımız oldu. Bence iyi de oldu. Şamil arkadaşımız buraya gelmeden önce 'O da kesinlikle oynayamaz' dendi. Ama gittikçe üzerine koyarak şuan gayet iyi rol alıyor. Genç futbolcularımız da aynı şekilde ilerleme kat etti. Bu futbolcularla birlikte çalışmalarımızdan dolayı gücümüzü maksimuma çıkarmaya çalıştık. Daha fazla puan almamız söz konusu olabilirdi. Trabzonspor maçında da daha fazla puan alabilirdik.

Baskı sonucu golleri bulamadık. O yönde sıkıntılarımız oldu. Futbolcularımdan limitlerini zorlamalarını istedim. Ellerinden geleni ortaya koydular. Sınırlarını zorladılar. Futbolcularımız bu hususta özverili ve arzuyla çalıştılar. Son 6 haftaya baktığımız zaman çok önemli futbolcumuz kayboldu. Bu süreçte dışarıda yoğun bir protesto oldu. Son 6 hafta hepimiz bunu pozitif yöne çekebildik" diye konuştu.

"BAZI MAÇLARDA ŞANS BİZDEN YANA OLMADI"

Daum, bazı müsabakalarda şansın kendilerinden yana olmadığını belirterek,"Fenerbahçe, Sivasspor, Trabzon maçlarından daha fazla puan çıkartabilirdik. Takımımız elinden geleni yaptı ve maksimumu çıkarmaya çalıştı. Zaman zaman zor anlar yaşadık. ve bunları bence iyi aştık. Buraya geldiğimizde takımın fiziksel durumu belliydi. Bence takımı çok iyi yerlere getirdiğimizi düşünüyorum. Zorlu anları konuşmak istemiyorum. Güzel anları konuşmak istiyorum. Pozitif olan bir döneme girdiğimizde negatif olayları konuşmak istemiyorum. O kadar güzel pozitif anlar var ki. Örneğin kendi sahamızda oynadığımızda o güzel atmosfer. Kendi sahamızda oynadığımız Galatasaray maçı çok iyiydi. Son kupa maçı iyiydi. Ben burada inanılmaz iyi şekilde karşılandım. Başkan ve yönetimin bizimle çalışması. Bunların hepsi bu takımın ne kadar büyük olduğunu gösteriyor" şeklinde konuştu.

"GALATASARAY İLE GÖRÜŞTÜKLERİNİ BİLİYORDUM"

Serdar Aziz ile ilgili transfer gelişmelerini değerlendiren Alman teknik direktör Daum, "Galatasaray ile konuştuklarını biliyordum. Bizim kadromuzda olan futbolcu yönetici veya başka bir kulüple görüştüğünde ne derecede bizi bağlar. Bizim hedefimiz her zaman tüm takımlarla en iyi ilişkiler olması gerektiğini düşünüyorum. Onlarla yemeğe çıkar, görüşebilirim. Galatasaray geldiğinde biz de onlardan futbolcu almak istediğimizi söyleriz. Tabi Galatasaray bizim istediğimiz futbolcuları vermiyor. O zaman da bu iyi yemek olur" ifadelerini kullandı.

"İÇ SAHADA DA GÜÇLÜ OLACAĞIZ"

Basın mensuplarının Bursaspor'un iç sahadaki galibiyet sıkıntısının futbolculara etkisini sorması üzerine Daum, "Maçlara geriye doğru baktığımızda Galatasaray, Fenerbahçe ve Akhisar Belediyespor maçında galip gelebilirdik. İç sahaya baktığımızda güçlü rakiplere karşı da oynadık. Bunun da göz önünde bulundurulması gerekir. İkinci devrede bu tamamen pozitife dönecek. İç sahada da güçlü olacağız. Dış sahadaki başarılarımız da sürecek. Kendi sahamızda da aslında baskılı oynadık. Bu atmosfer çok iyi, taraftarlar takımını iyi destekliyor. Benim için bu inanılmaz bir motivasyon. Ama genel olarak bunu diğer takımlara da söyleyebiliriz. Herkes kendi sahasında kazanmak ister. Bunu biz de istiyoruz. O baskı da oluşuyor ama bu baskı sizi de kamçılayabilir. Bu profesyonel ortamda gereken bir baskı. Futbolcularımıza karşı negatif bir baskı görmedim. O yüzden iç saha baskısını kesinlikle kabul etmiyorum" cevabını verdi.

Daum, Pinto'nun gitmek istediği iddialarıyla ilgili de, bu konuda Pino'nun geleceğiyle ilgili menajeriyle bir kez görüştüklerini, buna Pinto'nun kendisinin karar vermesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.