Hava Durumu

Bursaspor'u bekleyen büyük tehlike

Şener Özbayraklı, sözleşmesindeki '5 milyon TL'ye serbest kalır' maddesi sebebiyle elden kaçabilir. Yeşil Beyazlılar, sağ kanat oyuncusuyla yaz transfer dönemine kadar sözleşme yenilerse bu maddeyi çıkarabilir.

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2014 09:16
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2014 09:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor'u bekleyen büyük tehlike

Yabancı sınırının gelecek sezon 5'e inecek olması, yerli futbolcuların önemini bir kat daha artırıyor. Bu durumu baz alan Bursaspor, ara transfer döneminde 7 Türk futbolcuyla anlaşma sağlarken, Serdar Aziz ve Ozan Tufan ile de sözleşme yeniledi. Ancak Yeşil Beyazlı takım, Trabzonspor'un ısrarla istediği, Beşiktaş'ın da listesinde olan Şener Özbayraklı ile ilgili şu ana kadar harekete geçmedi.

TFF'YE YATIRMASI YETİYOR

Geçen sezonun devre arasında BUGSAŞ'tan transfer olan ve oynadığı futbolla ülke genelinde büyük beğeni toplayan Şener'in sözleşmesindeki 'Yaz transfer döneminde 5 milyon TL'ye serbest kalır” maddesi, oyuncunun elden kaçmasına sebep olabilir. Bordo Mavililer'in Şener ile anlaşma sağlaması durumunda TFF’ye 5 milyon TL yatırması yeterli olacak.

MADDE ÇIKARILIRSA SORUN YOK

Bu gelişme yaşanırsa, yerli futbolcunun altın değerinde olduğu bu dönemde Bursaspor elindeki önemli bir değeri kaybedecek. Ancak Yeşil Beyazlı kulüp başarılı sağbek ile sözleşme yenilerse, bu maddeyi çıkarma hakkına da sahip olacak. Şener Özbayraklı yaklaşık 1 yıllık süreçte Bursaspor'da lig ve kupa olmak üzere toplamda 39 maça çıktı.

Şener Özbayraklı'yı sezon arası yerine yaz transfer döneminde daha az bir rakama kadrosuna katmak isteyen Trabzonspor da buna benzer bir durumu yaşamıştı. Kaleci Onur Kıvrak'ın taliplerinin artması ve sözleşmesindeki “7.5 milyon Euro'ya serbest kalır” maddesinin olması sebebiyle nikah tazelenmişti. Onur ilk önce bu rakamı 15 milyon Euro'ya çıkarmış ancak ardından başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun ricasıyla o madde de sözleşmeden kaldırılmıştı.(Tolgay ATAOKAY)
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.