Hava Durumu

Bursaspor'un da sonu böyle olmasın!

Eskişehirspor'a 2015-2016 sezonunda transfer edilen Sebastian Pinto'nun 496 bin Euro'luk alacağının ödenmemesi nedeniyle FIFA tarafından eksi 6 puan silme cezası verildi. Ceza ödenmezse Es-Es'in küme düşürülme riski var.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2019 08:46
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2019 08:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor'un da sonu böyle olmasın!

SADECE 496 BİN EURO YÜZÜNDEN!

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Eskişehirspor'a FIFA tarafından 2015-2016 sezonunda transfer edilen Sebastian Pinto'nun 496 bin Euro'luk alacağının ödenmemesi nedeniyle eksi 6 puan silme cezası verildiğini açıklandı. Kırmızı Siyahlıların Başkan Yardımcısı Av. Mustafa Topkaya yaptığı açıklamada, "Sebastian Pinto, sayın Mesut Hoşcan döneminde transfer edilmiş, 6 maç kadar katkısı olmuş. Kendisi 2 sene önce kulübü FIFA'ya şikayet etmiş. Görüşmeler, itirazlar yapılmış ama Eskişehirspor'a FİFA tarafından bir ceza verilmiş. 31 Ocak tarihinde bu ceza FIFA tarafından federasyonumuza bildirmiş, onlar da kulübümüze bildirmiş. Yazıda '60 gün içerisinde borcunuzu ödeyin' denilmiş. Ödeme yapılmadığı için eksi 6 puan silme cezası kesinleşmiş. 496 bin Euro'luk alacağı olan Pinto'nun borcu ödenmezse yasal olarak ligden düşme cezası gündemde" dedi.

DERT TEK DEĞİL

Alacakları olan diğer yabancı oyunculardan kaleci Ruud Boffin ve stoper Jerry Akaminko için ise FIFA CAS Mahkemesi'nde işlemlerin sürdüğünü ifade eden Av. Topkaya, "Kulübümüzün 80 milyon lira kadar futbol borcu var. Transfer yasağının kaldırılmasıyla ilgili 87 dosyamız var. Transfer yasağında farklı sebepler var. Hepsiyle tek tek görüşüyoruz. Öncelikli kulüp lisansı alabilmek için görüşüyoruz. Bütün alacaklılara durumu anlatıyoruz. Net bir şekilde neler yapabileceğimizi söylüyoruz. Transfer yasağını biz açmak istiyoruz ama önceliğimiz mevcut kadroyu korumak. Transfer yasağını kaldırmazsak ve mevcut kadroyla lige başlasak dahi biz kadromuza güveniyoruz. Teknik direktörümüz Fuat Çapa da güveniyor. Kadronun iyi işler yapacağımını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.