Hava Durumu

Bursaspor'un FIFA kabusu!

Bursaspor'da kulübün önündeki en büyük tehlikenin FIFA'daki dosyalar olduğu açıklandı. FIFA'daki dosyaların toplam tutarının 6 milyon Euro dolayında olduğu kaydedildi.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2019 09:23
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2019 09:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor'un FIFA kabusu!

Bursaspor yönetim kurulu basın toplantısında medya mensuplarıyla bir araya geldi. Göreve geldiği günden bu yana geçen süre zarfında yaşanan gelişmeler hakkında bilgi verilirken, zorlu bir sürecin geride bırakıldığı ifade edildi. Önlerindeki en büyük sorunun geçen hafta Bursa Hakimiyet'in gündeme taşıdığı FIFA tehlikesi olduğuna vurgu yapılırken "Beklenen en büyük tehlike FIFA'daki dosyalar. Bunlar geçen yıl davaları açılmış. Bu yıl da bunların çoğu sonuçlanacaktır. 5 milyon Euro anaparası, yaklaşık 1 milyon Euro da faiz ve cezaları olabilir. Bunların içinde ödenmezse 3 dönem transfer yasağı olan dosyalar var. Kamuoyunun bunu bilmesi gerekiyor. Büyük ihtimal bu dosyalar sezon sonuna kadar sonuçlanır. Faizleri ile birlikte 6 milyon Euro gibi bir bedeli var. Şu an gelirimiz yok." denildi.

YAKLAŞIK 17 MİLYON TL

Ödeme noktasında 3 sıkışık dosyanın bulunduğu belirtilirken; Jires Kembo ve Anderlecht Kulübü'ne ödemelerin ay sonuna kadar süreci bulunduğu, ismini açıklamadığı bir kulübe de 100 bin Euro'luk bir ödemenin olacağı kaydedildi. Takım bütçesinin 30 milyon TL olduğunu belirten yönetim "Peşinatların bir kısmını ödedik, bir kısmını da bu hafta ödemeyi planlıyoruz. Şu an kurduğumuz 30 milyon liralık takımda futbolcularla ilgili sıkıntı görünmüyor." diye konuştu. 3 puanın silinmesine de açıklık getirilirken, "Biz Tahkime gerekli başvuruyu yaptık. Olumlu bir sonucun çıkacağına inanıyoruz. Geçen yıl futbolculardan imza alınıp federasyona bildiriliyor. Bunu yapmazsanız size bir süre veriliyor. O sürenin sonu bize denk geldi. Yaklaşık 17 milyon TL'lik rakam var. 17 milyon TL ödeyecek bütçemiz de yoktu." ifadeleri kullanıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.