Hava Durumu

Bursaspor'un gizli kahramanı Er'den çok özel açıklamalar

Trabzonspor maçının gizli kahramanı Mustafa Er, Bursa Hakimiyet'e konuştu. Er, "Biz bütün bir şehrin duasını hissettik. Tek payda Bursaspor olduğunu herkes anladı. Böylesi daha hayırlı oldu" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2017 08:00
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2017 08:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor'un gizli kahramanı Er'den çok özel açıklamalar

Bursaspor'un tarihi Trabzonspor maçında takımın başında çıkan Mustafa Er, Bursa Hakimiyet'e özel açıklamalarda bulundu. Trabzon maçı öncesi ve sonrasını en ince ayrıntısına kadar anlatan Er, "Bizim için önemli olan mental eşikti. Takımın geldiği durum belliydi. Gençlerbirliği maçı sonrası olumsuz hava oluştu. Karadeniz'e erken gittik. Ordu'da çalıştığımız ortam çok güzeldi. Sadece biz vardık. Ben orada futbolculara 'Buraya hocalık yapmaya değil abilik yapmaya geldim' dedim. 'Mental olarak tüm sorunlarımızı paylaşalım' dedim. 24 kişi de aynı hisle sahaya çıktık" ifadelerini kullandı.

FUTBOLCULAR PES ETMEDİ

"Takımın abileri çok ciddi sorumluluk aldılar" diyen Mustafa Er, şöyle devam etti: "Biz onlara sadece yol gösterdik. Bu işin mimarı futbolcular. Sahada inanılmaz durdular, pes etmediler. Gol yedikten sonra demoralize oluyorduk. Ama bu kez söz verdik ve başlarını öne eğmediler, savaşmaya devam ettiler. Biz bütün şehrin duasını hissettik. Tribünde Kuran okuyan varmış. Belki de böylesi daha hayırlı oldu. Antalya veya Gençlerbirliği maçında bu işi halletseydik böyle kenetlenemezdik. Tek paydanın Bursaspor olduğunu herkes anladı. Sadece takıma destek vardı ve takım bunu hissetti."

KARARI BEN VERDİM

Takımı Batalla'nın kurduğu yönünde çıkan haberlere de gülerek cevap veren Mustafa Er, şunları söyledi: "Pablo senelerdir burada. Beni de az çok tanıyorsunuz. Doğma büyüme Bursalıyım. Sahada oynayanlar onlar. Ama, 'Kararı ben vereceğim hepinizi de saygılı olacaksınız' dedim. Pablo başta olmak üzere hepsi saygı gösterdi. Bizim için performansın önünde mental açıdan hazır olmamız gerekiyordu".

ÇÜRÜK ELMALARI ORAYA GÖTÜRMEDİK

Maçın içinde ve dışında yaşanan duygusal anlarla ilgili de yorumda bulunan Mustafa Er, "İkinci golden sonra futbolcular ağlamaya başlamış. Cris, Erdem, Sercan ağlıyor... Maç bittiğinde saha içinde herkes kemikleri kırarcasına sarılıyordu. Personelimiz inanılmaz mücadele etti. Soyunma odasına 40-50 kişi omuz omuzaydı. İçeride bütün oyuncular ağlıyordu. Oyunculara şehirde tepki oldu. Anlayabiliyorum. Ama oyuncuların hepsi karakterli. Çürük elmaları zaten oraya götürmedik. Ertuğrul'u dışarıda tutuyorum. O ameliyat oldu. Herkesin kapasitesi bellidir ama önemli olan kalp. 24 oyuncu da elini taşın altına soktu. Ayrıca, Ömer Erdoğan'a, oynayamayacağını bile bile yanımızda olan ve futbolcuları yalnız bırakmayan Serdar Kurtuluş'a, Ordu'da evimizde gibi hissetmemizi sağlayan Ömer Kılıç'a, takımı ziyaret eden Murat Sözkesen'e çok teşekkür ediyorum" dedi.

HEPSİ KARAKTERLİ OYUNCULAR

Mustafa Er, maçtan önce futbolculara izletilen ailelerinin yer aldığı videonun çok etkili olduğunu belirterek, "Çok güzeldi. Yurtdışında da örneği var. Oyuncu arkadaşlarımızın haberi yoktu. 30 kişilik küçük bir oda istedik. Bunu maçtan hemen önce soyunma odasında da yapabilirdik. Ama tamamen o psikoloji ile sahaya çıkmak da doğru olmazdı. Bütün şehrin arkamızda olduğunu, ailelerin, çocuklarının onlarla birlikte olduklarını hissetsinler istiyordum. O anda ben de içimden geleni söyledim. Onlar bize, biz de onlara inandık. Hepsi karakterli oyuncular" dedi.

İÇİMİ ACITTI

Bilal Kısa'yı ilk 11'de sahaya süremediği için çok üzgün olduğunu dile getiren genç teknik adam, "Bilal'i dışarıda bırakmak beni üzdü. İçimi acıtıyordu. Onunla da paylaştım. Sahada olması lazımdı. Ama onu da oynatmak için bazı yerlerden taviz vermem gerekiyordu. Son 15 dakika Batalla sola dayandı. Farklı taktikler de çalıştık. Ama 'Riskli olabilir' dedik. Bilal, 'Hocam hiç problem değil ben senin yanındayım' dedi. Biz bu yüzden, oyuncularımızın inançlarıyla kazandık" ifadelerini kullandı.

ACELECİ DEĞİLİM

Gelecekle alakalı da konuşan Mustafa Er, şunları dile getirdi: "Hep şükrediyorum. Futbola Bursaspor'da başladım. Futbolu bıraktım antrenörlüğe de burada başladım. A takıma gideceksin deyince dünyalar benim oldu. Süreç benim için çok hızlı ilerliyor. A diplomayı da aldım. Emekleyerek gideceğim. Ben nerede olduğumun farkındayım. Bursaspor'a teknik direktör olma hedefim de var. Ama bunun sağlıklı yoldan olmasını isterim. Ben oraya nasıl gelirsem öyle giderim. Benim hedefim sadece Bursaspor'a hizmet etmek. Aceleci değilim. Hangi antrenenör gelirse gelsin ona yardımcı olmak için elimden geleni yapacağım."

BÜYÜKLÜĞÜMÜZÜN HİSSEDİLMESİ LAZIM

Mustafa Er, bu sezondan herkesin ders çıkarması gerektiğini belirterek, "A'dan Z'ye herkesin ders çıkarması lazım. Kendi çıkarlarımızdan önce kulübün çıkarları gelecek. Kulüp kazanırsa zaten hepimiz kazanacağız. Ben sadece bir şeyim ama kulüp her şey. Kulüp yükselirse ben de yükseleceğim. Rizespor kendi sahasında 3 bin kişiye oynuyor. Biz Trabzon'a 3 bin kişiyle geliyoruz. Bizim büyüklüğümüzün hissedilmesi lazım" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.