Hava Durumu

Bursaspor'un kapısını çalan Galatasaray bakın ne istedi

Sarı-kırmızılı kulübün yetkilileri, Türk Telekom Arena Stadı'nın zeminindeki sorunun giderilmesi için Bursaspor Kulübünden destek istedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2014 14:36
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2014 14:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor'un kapısını çalan Galatasaray bakın ne istedi

Galatasaray'ın iç saha müsabakalarını oynadığı Türk Telekom Arena Stadı'nda yaşanan zemin sorunu, sarı-kırmızılı kulübün yöneticileriyle anlaşılması halinde Bursaspor'da çim uzmanı olarak görev yapan Muhittin İpek öncülüğündeki ekip tarafından giderilmeye çalışılacak.

Bursaspor Kulübüne yaklaşık 4 yıldır Ziraat Mühendisi Turan Tansal ile danışman olarak hizmet veren çim uzmanı Muhittin İpek  yaptığı açıklamada, gerçekleştirdikleri uygulamalarla Bursa Atatürk Stadı ve Özlüce Tesisleri'ndeki antrenman sahalarında zeminlerle ilgili herhangi bir sorunla karşılaşılmadığını söyledi.

Stadın ve antrenman sahalarının zeminleri için çok sıkı koruma uyguladıklarını ifade eden İpek, yeşil-beyazlı kulübün yetkililerinin de her türlü ihtiyaçlarını anında karşıladığını, bu sayede rahat bir çalışma ortamı bulduklarını anlattı.

Eskişehirspor'un antrenman sahaları, Turgutluspor ve İnegölspor'un stat ve idman alanları için de danışmanlık hizmeti verdiklerini belirten İpek, son olarak Galatasaray Kulübünden Türk Telekom Arena Stadı'nın zemini için destek talebi aldıklarını dile getirdi.

İstanbul'a giderek bu statta zemin etüdü yaptıkları bilgisini veren İpek, "Galatasaray'ın daveti üzerine Türk Telekom Arena Stadı'nda gerekli incelemeyi yapıp zeminin nasıl düzeltileceğine ilişkin raporumuzu sarı-kırmızılı kulübün yetkililerine sunduk" dedi.

İpek, Galatasaray'ın kulüp yetkililerinin, raporu inceledikten sonra kendileriyle yeniden irtibata geçeceğini aktardı.

Rapora olumlu yanıt gelmesi halinde çalışmalara hemen başlayacaklarını kaydeden İpek, "Ekibimizle yürüteceğimiz çalışma sonucu Türk Telekom Arena Stadı'nın zeminini önümüzdeki sezondan itibaren futbol oynamaya daha uygun hale getirebileceğimizi düşünüyoruz" ifadesini kullandı.

Türk Telekom Arena Stadı'nın zeminiyle ilgili sorunlara değinen İpek, en önemli yanlışın, ithal çim kullanılmasıyla yapıldığını savundu.

Yurt dışından getirilen zeminin tutmadığını ve daha sonra gerçekleştirilen müdahalelerin yeterli gelmediğini söyleyen İpek, "Stat drenajında sorun olduğunu düşünmüyorum. Türk Telekom Arena Stadı için yerli çim tercih edilse daha iyi olurdu" değerlendirmesinde bulundu.

İpek, geçen yıl grup, çeyrek ve yarı final maçları Bursa'da yapılan FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası maçları için kente gelen diğer ülke takımlarının teknik heyet ve futbolcularından, stat ve antrenman sahalarının zeminleriyle ilgili övgü aldıklarını hatırlattı.

Fransa 20 Yaş Altı Milli Takımı Teknik Direktörü Pierre Mankowski'nin, maç sonrası basın toplantısında zeminden övgüyle bahsettiğini belirten İpek, Ukrayna ve Özbekistan'dan futbol federasyonlarının yetkililerinin, ülkelerindeki bazı statların zeminlerinin düzeltilmesi için kendilerinden yardım talep ettiğini sözlerine ekledi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.