Hava Durumu

Bursaspor'un o yöneticisine ASGD'den kınama

Anadolu Spor Gazetecileri Derneği (ASGD) Genel Başkanı İbrahim Erdoğan, Bursaspor Yöneticisi Rıdvan Şen’in, Özlüce Tesisleri’nde görev yapan basın mensuplarına yönelik tavrının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2014 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2014 15:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor'un o yöneticisine ASGD'den kınama

Bursaspor Kulübü İkinci Başkanı Rıdvan Şen’in, yeşil-beyazlı takımın antrenmanını takip eden Sönmez Medya temsilcilerini Özlüce Tesisleri'nden çıkartmasının basın özgürlüğüne ve halkın haber alma hakkına doğrudan saldırı olduğunu belirten Erdoğan, “Galatasaray'a 5-2 yenilerek Ziraat Türkiye Kupası’na veda eden Bursaspor'un Elazığ maçı antrenmanında çirkin bir olay yaşandığı öğrenilmiştir. Özlüce Tesisleri'nde yeşil-beyazlı futbolcuların çalışmalarını sürdürdüğü sırada Kulübün ikinci Başkanı Rıdvan Şen, güvenlik görevlilerini yanına çağırarak Sönmez Medya çalışanı basın mensuplarının dışarı çıkartılmasını istemiştir.
Şen’in, "Biz Bursaspor yönetimi olduğumuz sürece Bursa Hakimiyet bu kapıdan içeri giremeyecektir" dediği ve güvenlik görevlilerine, Sönmez Medya'nın bir daha tesislere alınmaması üzerine talimat verdiği ifade edilmiştir.

Meslektaşlarımız halkın haber alma hakkını yerine getirmek için oradadırlar ve görevleri, izlenim edinmek, gözlem yapmak ve bunları haber, yorum ya da programları aracılığı ile kamuoyuna aktarmaktır. Bursaspor, Bursa halkına mal olmuş bir kurumdur ve asla Bursaspor Yönetimi’nin tapulu malı değildir. Yönetimler kamuoyuna mal olmuş bir kulübü doğru ve dürüst yönetmekle, basın mensuplarının da işlerini kolaylaştırmakla yükümlüdürler. Aynı zamanda da, kamu adına basın özgürlüğünün gereğinin yerine getirilmesine yardımcı olmak durumundadırlar. Bu anlamda Bursaspor Yöneticisi Rıdvan Şen’in basın mensuplarına yönelik tavrını ASGD Genel Merkez Yönetimi olarak manidar bulduğumuzu vurguluyor, kendisini kınıyoruz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.