Hava Durumu

Bursaspor yeni transferlerine servet ödeyecek

Kadroda genç oyunculara yer açma parolasıyla yeni sezona başlayan Bursaspor'da ilginç bir istatistik ortaya çıktı. 30 yaş ortalamasındaki Frey, Civelli ve Taiwo'ya Bursaspor yönetimi sözleşmeleri bitene kadar adeta bir servet ödeyecek.

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2013 08:45
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2013 08:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor yeni transferlerine servet ödeyecek

Sebastian Frey, Renato Civelli ve Taye Taiwo'yu renklerine katan Yeşil Beyazlılar’da takımın yaş ortalaması yükseldi. 33 yaşındaki Frey, 29 yaşındaki Civelli ve 28 yaşındaki Taiwo'nun yaş ortalaması 30 olarak kayıtlara geçti. Frey ve Taiwo ile 3, Civelli'yle ise 2 yıllık sözleşme imzalayan Bursaspor yönetimi ayrıca ciddi bir maddi külfetin de altına girdi.

SERVET KAZANIYORLAR

Sezon sonunda kasada 25 milyon TL açık olmasından yakınan Erkan Körüstan ve ekibi, üçer yıllık sözleşme imzalayan Frey'e yıllık 1 milyon 300 bin Euro, Taiwo'ya 1 milyon 200 bin Euro, Civelli'ye de 2 yıllık sözleşme karşılığı yıllık 1 milyon 250 bin Euro ödeyecek. Her üç futbolcunun menajerlerine ödenecek toplam rakam da tam 1 milyon TL.

MENAJERE PEŞİN ÖDEME

Taiwo'nun menajerine üç yıllık komisyonunun tek seferde ödendiği iddiaları dolaşırken, Nijeryalı kramponun temsilcisine ayrıca 500 bin Euro'luk imza parası kasadan çıktı. Takıma adaptasyon süresinin geçmesi beklenen 30 yaş ortalamasındaki her üç futbolcuya Bursaspor yönetimi sözleşmeleri bitene kadar menajerleri dahil, bonusları hariç, toplam 30 milyon TL ödeme yapacak.

Batalla’dan fazla KAZANIYORLAR

Geldiği günden bu yana Bursaspor’un kasasına kazandırdığı puanlarla sadece ligde 20 milyon TL’den fazla para girişi sağlayan Pablo Martin Batalla, sözleşmesinde merhum başkan İbrahim Yazıcı’nın yaptığı iyileştirme ile 1 milyon 100 bin euro gelir elde ediyor. Her üç futbolcu da aldıkları ücretlerle Batalla’dan daha fazla para kazanıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.