Hava Durumu

Bursaspor yönetiminin sansür rezaletine tepki çığ gibi büyüyor

Bursaspor’un Sönmez Medya’ya uyguladığı sansüre tepki yağdı. Ortak fikir, yasağın kesinlikle kabul edilemez olduğu.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2014 08:11
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2014 08:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor yönetiminin sansür rezaletine tepki çığ gibi büyüyor

Bursaspor’un Sönmez Medya’ya uyguladığı sansüre ve devam ettirdiği keyfi tutumuna tepkiler çığ gibi büyürken, gelişmelere siyasiler de katıldı. Sansürün Bursaspor’a yakışmadığını belirten siyasiler, yasağın kabul edilemez olduğu görüşünde birleşti…

İşte o tepkiler:

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe:  “Oradaki bir yönetici hata yaptı. Hata yapanı kimse savunmaz. Bunu konuşmaya hiç gerek yok. Yöneticilerin böyle şeyler yapması yakışmaz. Herhalde o anda kendini tutamadı, gereksiz harekeler bunlar. Bursa medeniyet ve kültür şehri. Bursaspor’u yıpratmak olmaz. Bizim hedeflerimiz büyük, yönetimi de taraftarı da dikkatli olacak. İnsanlar iyi niyetlerde bulunacaklar. Hiçbir şey yapamıyorlarsa alkış tutacaklar. Uygulanan tavrı doğru bulmuyorum

AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun:  “Bursaspor kurumsal bir yapı olup Bursa’nın ortak değeridir. Bursaspor yöneticileri bunu bilerek ve bu anlayışla daha dikkatli ve özenli bir yönetim sergilemek durumdadırlar. Bursaspor ikinci başkanının kamuoyuna yansıyan tavrını tavsif etmek mümkün değildir. Zaman zaman Bursaspor kötü sonuçlar alabilir. Bursa halkı Bursaspor’a her zaman güç verecektir. Yönetim zor zamanlarda fevri hareketlerden kaçınmalıdır. Yasal görevini yapmakta olan medya mensuplarının engellenmesi doğru bir davranış olamaz. İkinci başkanın yaptığı bu olumsuz davranışı doğru bulmamaktayım. Geçmişte şampiyonluk yaşamış takımımızın hedefleri büyük olmalıdır. Bursaspor yönetiminin bu büyük hedeflere göre çalışması ve davranması gerekmektedir. Bu noktada basın mensuplarının görevini engellemek bir yana onların daha rahat görev yapabilmeleri için önleri açılmalıdır. Sonuç olarak Sönmez Medya Grubu mensuplarına yapılan bu olumsuz tavrı doğru bulmuyorum.”

CHP İl Başkanı Metin Çelik:  “Ben CHP İl Başkanı görevimin yanı sıra Bursaspor kongre üyesiyim. CHP olarak her zaman basının özgür olmasından yanayız. Bursaspor’u, yönetim kadrosundaki arkadaşlar kendi tekelinde görmemeli. Basına sansür uygulanmaması gerekir. Sönmez Medya’ya uygulanan tavrı yanlış buluyorum. Basın tabii ki eleştirecek, yöneticilerin bunu olumlu karşılaması gerekir.”

 MHP İl Başkanı Hasan Toktaş:  Basının haber alma özgürlüğünün bu şekilde engellenmesini kesinlikle doğru bulmuyorum.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey: “Bursaspor kişilere ait değildir. Bursaspor, Bursa’da yaşayan 3 milyon insana aittir. Bu anlamda yöneticilerin bu konuyu bir kez daha gözden geçirmesi gerekir. Basınımız bizim dördüncü kuvvetimizdir, yanlış yapılıyorsa eleştirmeye hakkı vardır. Doğruları halkımızla paylaştığını biliyorum ve yapılan bu olayı kabul etmiyorum. Bir an önce yöneticilerin bu konuyu düzelterek bütün basın mensuplarına eşit davranması gerekir.”

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali:  “Bursaspor hepimizin gözbebeği. Bursaspor’umuzun başarısı aynı zamanda tüm kentin başarısı demektir. Bu başarıların altında hepimizin emeği var. Biz tüm çalışmalarımızı halkımıza medya aracılığıyla duyururuz. Bu aynı zamanda basının kamusal görevidir. Bir defa basının özgürlüğü gayesinde kimsenin şüphesi olmaması gerekir. Sönmez Medya’ya karşı uygulanan bu sansürü ben kabul edemiyorum. Belki şahısların yanlışları olabilir ama Bursaspor’un da böyle bir sansürü kabul etmemesi lazım. Bu Bursaspor’a kurumsal anlamda da yakışmadı. Bir an önce bu hatadan dönülmelidir.”

‘Bursa’ya karşı haksızlık’

BTSO Başkanı İbrahim Burkay:  “Bursaspor ve Sönmez Medya arasında son günlerde yaşanan gerginliği üzüntü içerisinde izliyorum. Bursa’ya şampiyon kent unvanı kazandıran Bursaspor’umuz bu kentin ortak değeridir. Küçük Babıali olarak bilinen Bursa basınının güzide kuruluşu Sönmez Medya, Bursa kenti için çok önemli ve ayrıcalıklı bir yere sahiptir. Bursa için önemli değeri olan iki kurumun karşı karşıya getirilmesini Bursa’ya karşı yapılmış haksızlık olarak görmekteyim.Basının haber alma özgürlüğünün kısıtlanmasını hiçbir şekilde doğru bulmuyorum. Bu hatadan en kısa zamanda dönülmesini umut ederim.”

AK Parti Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım:  Rıdvan Şen’in gösterdiği tutumu doğru bulmuyorum. Görevini yapan hiçbir gazeteci engellenmemelidir.

CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz:  Sönmez Medya Spor Müdürü Süha Gürsoy’a uygulanan bu tutumun yanlış olduğunu düşünüyor ve kınadığımı ifade ediyorum. 

MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy: Yönetimin daha fazla dikkat etmesi gerekiyor. Kaldı ki Sönmez Medya çalışanları yıllardır Bursaspor’u hep savunmuştur.

Eski Başbakan Yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır: “Bu yapılan iş basın özgürlüğüne saldırıdır. Kamuoyunun bilgi edinmesine saldırıdır. Bu kötü yönetimin bir sonucudur. Bunu yapan kişinin bundan sonra herhangi bir şekilde Bursaspor’da yönetici olabilmesi, eğer o delegasyon izin veriyorsa fevkalade şanssızdır. Bursaspor kamu yararına bir dernektir. Bütün Bursa’ya mal olmuştur. Yöneticiler gelip geçecektir. Ama sizin bu yolla takip ettiğiniz yöntem kötü yönetimdir. Şiddetle kınıyorum ve bir daha yönetim yer almaması gerekir. Yönetim böyle bir karar da zaten alamaz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.