Hava Durumu

Bursasporlu futbolcudan darbe girişimi açıklaması

Cristobal Jorquera, Bursa Hakimiyet’e samimi açıklamalarda bulundu. Şilili futbolcu, “Askeri darbe’ lafını duyduğum an Türkiye’den kaçmak istediğim doğru. Çünkü ülkemde 18 yıl askeri darbe yaşamış biri olarak bunu düşünmem gayet normal karşılanmalı” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2016 06:54
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2016 06:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursasporlu futbolcudan darbe girişimi açıklaması
Jorquera, “Geçen sezon kötü performans ortaya koymuş ve eleştiriler almış olabilirim. Bu sene çok daha iyi olmam gerektiğinin farkındayım. Ancak benim neler yaşamak zorunda kaldığımı, hangi düşüncelerle o maçlara çıktığımı kimse bilmiyor” ifadelerini kullandı.

Bursaspor’un Şilili futbolcusu Cristobal Jorquera, Bursa Hakimiyet’e özel açıklamalar yaptı. Kampın yorucu ancak bir o kadar da verimli geçtiğini söyleyen Jorquera, “Hiçbir sorun yaşamıyoruz. Her şey güzel geçiyor. Bu verimli çalışmalarımızın karşılığını maçlarda alacağız” dedi. Batalla’nın takıma katılmasıyla birlikte zorlu dönemi geride bıraktığını söyleyen 28 yaşındaki futbolcu, “Geçen sezon benim için çok zordu. Özellikle ilk 6 ayı inanılmaz sıkıntılı geçti. Ama Pablo’nun gelişi ile benim için her şey kolaylaşmaya başladı. Bakış açım değişti. Her şey güzelleşti. Onun burada olması benim için çok iyi” dedi.

ŞİLİ’DE DARBE 18 YIL SÜRDÜ

Türkiye’deki darbe girişimi sonrası ülke basınına verdiği demecin detaylarını sorduğumuz Cristobal Jorquera şu cevabı verdi: “Açıkçası o günden biraz daha sakin görebiliyorum olayı. Demeçlerim yanlış anlaşıldı. Türkiye’ye yanlış lanse edildi. Ben şöyle söyledim. Askeri darbe olduğunu öğrendiğim an Türkiye’den kaçmak istedim. Bunun da anlayışla karşılanması gerekiyor. Biliyorsunuz ki ben Şililiyim. Benim ülkemde askeri darbe oldu (1973 General Pinochet darbesi) ve 18 yıl sürdü. Dolayısıyla ben o lafı duyduğumda çekince göstermem normal karşılanmalı. O akşam çok kaygılandık ama ertesi gün normal hayata döndük. Şu an hiçbir sorun yok.”



BU SEZON FARKLI OLACAK

Yeni sezondan beklentilerini de aktaran tecrübeli futbolcu şunları söyledi: “Takım olarak her zaman daha ileriye gitmek ve ligi üst sıralarda bitirmek istiyoruz. Bursaspor gibi tarihi olan bir takım her zaman bunu yapmalı. Bireysel olarak çok daha iyisini yapmak zorundayım. Biliyorum ki bazı yerlerden çok eleştiri aldım. Ama kimse geçen sezon benim başımdan geçen olayları bilmiyor. Neleri yaşamak zorunda kaldığımı bilmiyor. Hangi düşüncelerde sahaya çıktığımı bilmiyor. Fakat bu sezon geçen sezondan daha iyi olmak istiyorum.”

GEÇEN SEZONDAN DAHA İYİYİM

Geçen sezona göre kendisini çok daha iyi hissettiğini belirten Jorquera, “Hocamızın beni nerede oynatacağı çok önemli. Ben kendi hazırlıklarımı geçen sezondan daha iyi görüyorum. Mental açıdan da geçen sezondan daha iyiyim. Kişisel olarak yaşadığım bu değişiklikler, takıma nasıl etki sağlar göreceğim” dedi. Kendisinin şurada oynamak istiyorum gibi bir düşüncesi olmadığını söyleyen Şilili futbolcu, “Nerede oynadığımdan daha çok kendimi önemli hissetmem daha iyi. Takım için en iyisini yapabilirim böylece. 8 numarada, 10 numarada veya açık oynamışım fark etmez. Hangi pozisyonda olursam olayım özgüvenim yerinde olsun bana yeter” ifadelerini kullandı.

FARKLILIKLARA ADAPTE OLMALIYIZ

Teknik direktör Ertuğrul Sağlam döneminde Bursaspor’a katılan 28 yaşındaki krampon, Sağlam ile mevcut teknik direktör Hamza Hamzaoğlu arasındaki farkı sorduğumuzda şu cevabı verdi: “Çalıştığın hoca kim olursa olsun ondan öğreneceğin şeyler vardır. Ondan faydalanman gerekir. Her hocanın futbola bakışı ve insani ilişkileri farklıdır. Biz bu farklılıkları değerlendirmekten öte bu farklılıklara adapte olmak için çalışıyoruz.” 

MESAJIM YOK SAHADA KONUŞACAĞIM

“Taraftara bir mesajın var mı?” sorusuna Cristobal Jorquera, “Mesajdan çok sahada konuşmak istiyorum. Geçen sezon benim için farklı oldu. Ben her gittiğim kulüpte taraftarla kaynaşmayı başarır ve sevgilerini hissederdim. Geçen sezon böyle olmadı. Ancak hiçbir sorun yok. Umarım bu sezon her şey çok farklı olur. Mesaj vermekten çok sahada konuşmak istiyorum” cevabını verdi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.