Hava Durumu

BURULAŞ'tan HES Kodu açıklaması: Bursalılar HES kodu tanımlamasını nasıl yapacak? (ÖZEL HABER)

Bursa'nın ulaşım kartı BursaKart'ı kullananlar için BURULAŞ'tan uyarı geldi. BursaKart'lar için HES kodu tanımla işleminin yapılması için belirlenen son tarih 19 Şubat 2021 olarak belirlendi.Burulaş Genel Müdürü Mehmet Kürşat Çapar konu hakkında Bursa Hakimiyet'e özel açıklamada bulunurken vatandaşların bu işlemi son güne bırakmamalarını burulaş.com.tr veya bursakart.com.tr adreslerinden yapabileceklerini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2021 11:39
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2021 11:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
BURULAŞ'tan HES Kodu açıklaması: Bursalılar HES kodu tanımlamasını nasıl yapacak? (ÖZEL HABER)

Haber: Merve ÖZDEMİR

BURULAŞ tarafından BursaKart'lar ile HES Kodu tanımlama işlemi yapılacağı duyurulmuştu.

BursaKart'larda HES kodu uygulaması 19 Şubat'tan itibaren yürürlülüğe girecek.

Peki vatandaşlar HES kodu tanımlanmasını nasıl yapacak? sorusunun yanıtını veren BURULAŞ Genel Müdürü Mehmet Kürşat Çapar hayata geçecek olan sistemi bu sözlerle anlattı:

Malumunuz pandemi dolayısıyla uygulanan bir takım kısıtlamalar var, 20 yaş altı ve 65 yaş üstünün sokağa çıkmasıyla ilgili getirilen kısıtlamalar.Bir de filyasyon ekipleri tarafından 10 günlük karantina süresince evinde bulunması gereken hemşehrilerimiz var. Bununla ilgili bir takım tedbirler alma zorunluluğu vardı. Yavaş yavaş hepsini hayata geçiriyoruz. Bizde BURSAKART kullanıcılarına kullandıkları kartların seri numaraları ile HES kodlarını eşleştirerek toplu taşıma araçlarına bindikleri sırada HES kodu mahsurlu olan insanların araçlara alınmaması veya sonrasında tespit edilirse de kimle temas ettiğini değerlendirmek üzere bir takım bilgiler oluşturmayı planlıyoruz." dedi.

'HES KODLARINI SÜRESİZ ALALIM'

Bu ayın sonuna kadar burulaş.com.tr veya bursakart.com.tr adreslerinden vatandaşların girip ellerindeki kartları sisteme seri numaraları ve HES kodlarını tanıtarak eşleştirme yapması gerektiğini ifade eden BURULAŞ Genel Müdürü Mehmet Kürşat Çapar, "Tabi burada eşleştirme güven esaslı.Çünkü kartların üzerine bir resim veya biyometrik bir bilgi tutmuyoruz. Sadece vatandaşlarımızın bu işlemi doğru yaptıklarını değerlendiriyoruz. Ayrıca vatandaşlarımızdan özellikle şunu rica ediyoruz, kullandıkları HES kodlarını süreli olarak değil de süresiz HES kod almaları durumunda bu işlemi tekrar yapmaktan da kurtulmuş olabileceklerini söylemek istiyorum." dedi.

Bursalıların bu işi son güne bırakmamalarını söyleyen Çapar, "Vatandaşlarımızın biran önce tanımlamalarını yapmalarını ve bizlere bu konuda destek olmalarını bekliyoruz. Bizlerde gerek çağrı merkezimizle gerekse müşteri hizmetleri noktalarımızda işlemi yapmakta zorlanan vatandaşlarımıza destek vermeye hazırız ve bununla ilgili de gerekli hazırlıklarımızı yaptık." diye ifade etti.

BURSAKART HES KODU TANIMLAMASI NASIL YAPILIR?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.