Hava Durumu

BUSİAD Başkanı Türkay: Gerçek rakamları sonbaharda görebiliriz

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, işsizlikte Covid-19 salgının etkisinin ölçülemediği bir dönemde olduklarını, gerçek işsizliğin sonbaharda açıklanacak rakamlarla ortaya çıkabileceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2020 11:21
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2020 11:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
BUSİAD Başkanı Türkay: Gerçek rakamları sonbaharda görebiliriz

BUSİAD Başkanı Türkay, açıklanan Şubat 2020 işsizlik rakamlarındaki düşüşe normal bir dönemde sevineceklerini ancak, rakamın bugün geçerliliğinin olmadığını ifade etti.

Türkay, şunları kaydetti:

"Çarklar bilindiği gibi Mart ayında durduruldu. İktidar aynı dönemde kısa çalışma ödeneğini ve işten çıkarmayı engelleyen uygulamaları devreye aldı. O nedenle, halen ne kadar işsiz olduğunu bilemiyoruz. Gerçek rakamları sonbaharda göreceğiz. Ve sanırım bu rakamlar çok da iyi olmayacak.

Yapılması gereken, ekonomiyi canlandıracak hamlelerdir. Bütçe ve enflasyon düşünülmeden çarkların dönmesi, istihdamın ve ihracatın sürmesi sağlanmalıdır. Yine de işsiz kalanlar için de tarımsal faaliyet alanları, istihdam desteği verilerek özendirilmelidir. Aksi takdirde bir kısır döngüye düşeriz. Planlama ve kamunun azami gayretiyle, biz üretici güçlerin bunu başaracak azmi vardır."

Türkay, en fazla iş gücü kaybının yaşanmasının beklendiği hizmet sektörlerinde bu kaybının telafisinin planlanması gerektiğini de ifade etti. Türkay, "Bu durumu çözüm bulamazsak sosyal sıkıntılar yaşanabilir" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.